Stavili im kutije na glave da ne bi prepisivali: "Ovo je bio obrazovni eksperiment" FOTO

Uprava jedne škole u Indiji izvinila se nakon kritika u javnosti nakon što su se internetom proširile fotografije na kojima se vidi da đaci polažu test sa kutijama na glavama.

Život

Izvor: B92

Sreda, 23.10.2019.

08:50

Default images

Snimak đaka nastao je u koledžu Bagat u Haveriju, tokom testa iz hemije. Oni na glavama imaju kutije, sa prorezom iz kojeg može da se vidi samo list papira na klupi.

Fotografije sa tog časa proširile su se društvenim mrežama i izazvale su oštre komentare. Događaj je kritikovao i ministar obrazovanja, ocenjujući da se radi o "neprihvatljivoj praksi". Škola je zbog toga morala da uputi javno izvinjenje navodeći međutim, da se radilo o obrazovnom eksperimentu koji nije bio obavezan za sve đake.

Samo 56 od 72 đaka prihvatilo je da učestvuje u njemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: