Tabu 7

12.10.2024.

8:01

Preminuo je i navodno otišao u raj: "Ovo su tri lekcije koje sam naučio pre nego što sam se vratio među žive"

Građevinski radnik Vinsent Tolman imao je samo 25 godina kada je pao u komu nakon što je uzeo tabletu za mršavljenje koju je kupio putem interneta.

Izvor: Večernji.hr

Preminuo je i navodno otišao u raj: "Ovo su tri lekcije koje sam naučio pre nego što sam se vratio među žive"
Shutterstock/sfam_photo

Podeli:

Uzeo je izuzetno jaku dozu GHB-a 2003. godine, supstance popularne u bodi bilding krugovima za suzbijanje apetita.

To je izazvalo teške posledice, uključujući grčeve, povraćanje i kolaps u restoranu. 

Tolmanovo srce prestalo je da kuca na nekoliko minuta. Tri dana bio je priključen na aparate za održavanje života, a tokom tog razdoblja, kako tvrdi, doživeo je vanredno iskustvo.

Veruje da je njegov duh bio vođen kroz ono što zovemo rajem, gde je naučio tri ključne lekcije o životu. Tolman, koji sada živi u Nevadi, govorio je o svojim iskustvima za DailyMail.com, ističući da su te lekcije bile autentičnost, svrha života i ljubav prema svim bićima

Jedna od najvećih spoznaja, kako kaže, bila je da smo u mnogočemu pogrešno shvatili život.

''Često mislimo da smo ovde na nekoj vrsti suđenja, ali to nije tako. Ovde smo kako bismo učili i rasli – i to je cela poenta'', rekao je.

Tolman koji je rođen u Teksasu, a sada sa suprugom Andreom i dvoje dece živi u Las Vegasu, kaže kako ga je to iskustvo pre gotovo 20 godina potpuno oslobodilo straha od smrti. 

Izjavio je da jedva čeka povratak u raj.

"Kada taj dan dođe, veselim mu se", kazao je, prisećajući se trenutaka kada je na jednom letu s ćerkom zbog turbulencija pomislio da bi to mogao da bude kraj.

Njegovi prijatelji takođe su primetili promenu nakon ovog događaja, ističući kako je postao potpuno drugačija osoba posle incidenta. Tolman veruje da je ta promena posledica lekcija koje je naučio tokom svog iskustva u zagrobnom životu.

Prva lekcija bila je autentičnost.

"Autentičnost je najvažniji korak za sve nas", rekao je. "Svaki trenutak u kojem nismo autentični izgubljen je trenutak. Zato je ključno da budemo što autentičniji."

Druga lekcija odnosila se na svrhu života – on je, prema Tolmanu, jednostavno prilika za učenje.

"Nema prolaza ili pada. To je naše lično putovanje, a istovremeno i zajedničko putovanje", kaže. 

Treća je lekcija važnost ljubavi prema svim bićima, uključujući ljude, životinje, biljke, pa čak i naizgled strašne delove života.

"Dok to činimo, počinjemo da pronalazimo tragove neba ovde na Zemlji", rekao je.

Tolmanova neverovatna priča počela je 18. januara 2003., kada je s prijateljem uzeo dodatke ishrani.

Ubrzo su shvatili da nešto nije u redu i otišli su u restoran da traže pomoć. Dok je Tolmanov prijatelj tražio pomoć, Vinsent je kolabirao u toaletu restorana.

Kada je hitna služba stigla, Tolmanovo telo bilo je već hladno, ali jedan je od tehničara osetio je da Vinsent nije mrtav.

Tolman, gledajući odozgo, svedočio je kako je tehničara nešto 'pogodilo', dajući mu poruku da nije mrtav.

Uprkos početnim neuspelim pokušajima oživljavanja, tehničar je u trećem pokušaju uspeo da vrati Tolmanovo srce u funkciju.

Dok je njegovo telo ležalo u hitnoj službi, njegov duh krenuo je na nebesko putovanje. Tamo je doživeo trenutak mira i pregled celog svog života – od dobrih do loših dela – te je osetio toplu, smirujuću prisutnost iza sebe.

Kada se okrenuo, video je čoveka u beloj odeći, za kojeg je u početku mislio da je Bog.

Taj čovek, međutim, bio je Tolmanov vodič, koji mu je dao izbor – da se vrati u svoje telo ili da nastavi dalje.

"Želeo sam da idem prema izvoru te energije ljubavi", kazao je Tolman, ali je na kraju ipak odlučio da se vrati.

Potom je s vodičem prošao kroz područje prekriveno zelenilom, cvećem, drvećem i vodom, osećajući duboku povezanost sa svim živim bićima. Njegovo putovanje završilo je kada je čuo molitvu, koju je izgovarao njegov brat nad njegovim beživotnim telom.

Nakon povratka u svoje telo, Tolmanu je trebalo mnogo vremena da shvati šta je proživeo.

Godinama kasnije, tokom poseta Vajomingu video je sliku starijeg čovjeka s dugom belom bradom i kosom – njegov vodič s neba, za kojeg je otkrio da je zapravo njegov pradeda.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: