Tabu 7

07.10.2024.

14:40

Hrvatica platila više od 15.000 evra za skidanje uroka, ali... FOTO

Hrvatskoj policiji prijavljene su tri internetske prevare, a za najveći iznos, više od 15 hiljada evra, prevarena je 48-godišnjakinja iz okoline Bjelovara.

Izvor: b92.net/Večernji.hr

Hrvatica platila više od 15.000 evra za skidanje uroka, ali... FOTO
Shutterstock/alexkich

Podeli:

Ženu iz Bjelovara prevarila je, za sada, nepoznata osoba, koja je na društvenoj mreži oglasila uslugu skidanja uroka i crne magije.

Iz nekoliko puta uplatila joj je više od 15 hiljada evra, a odmah zatim N. N. osoba je prekinula svaku komunikaciju s 48-godišnjakinjom, koja je tek tada shvatila da je prevarena, objavila je Hina, a preneo Dnevnik.hr.

Ova neverovatna priča je odmah postala viralna, pa je završila i na društvenim mrežama.
 

U drugom slučaju, 24-godišnjak iz Bjelovara prijavio je prevaru prilikom kupovine laptopa. Nakon dogovorene kupovine uplatio je iznos od 460 evra osobi, koja je oglasila prodaju, a nije dobio ni kompjuter, niti mu je vraćen novac.


Prevaru je policiji prijavio i jedan 76-godišnjak, takođe iz Bjelovara prijavio prevaru.

On je, kako se ispostavilo, ispao dvostruka žrtva prevare. Naveo da ga je određena osoba dovela u zabludu da pomaže žrtvama internetskih prevara, pa joj je učinio dostupnim svoje lične i bankovne podatke verujući da će primiti uplatu novca, ali umesto toga su mu skinuli novac sa računa.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: