Tabu 2

02.10.2024.

14:33

Da li biste pristali da budete živi zakopani za 700.000 dolara? VIDEO

Jutjuber Džejms Stiven Donaldson, poznatiji kao Mister Bist, prošle godine je sproveo jeziv eksperiment.

Izvor: B92.net

Da li biste pristali da budete živi zakopani za 700.000 dolara? VIDEO
Shutterstock/Artem Sokolov

Podeli:

On je odlučio da provede sedam dana živ zakopan dva metra pod zemljom, a tokom eksperimenta se, kako kaže pored fizičkih, suočio i sa psihičkim posledicama.

Specijalno opremljeni sanduk je imao osvetljenje, dovod kiseonika, sa sobom je poneo hranu, pet litara vode, pa čak i male tegove da mu mišići ne bi atrofirali.

Jutjuber je sada osmislio jedinstvenu ponudu - on nudi 700.000 dolara nekome da u ovakvom sanduku provede 24 sata pod zemljom.

Možda vas zanima

Momak po imenu Mak se prijavio na izazov koji su kamere ispratile do detalja - počev od ulaska u stakleni kovčeg, preko zatrpavanja, a potom i njegovu strategiju da prevaziđe klaustrofobiju. 

Momak je sa sobom poneo pametni sat koji je pratio njegove otkucaje srca, ali bez uvida u vreme, jer je to bio jedan od uslova.

@creatoclips7 Under The Ground For 24 Hours 😱 #mrbeast ♬ original sound - creatoclips🎬

Mladić je dobio određene instrukcije, poput one da povuče kanap sa zvoncetom ako želi da ga hitno iskopaju.

Mak je imao i jasnu strategiju: "Pokušaću da ostanem budan dva sata, onda ću da spavam 10 sati, i onda sam na pola sa izazovom, i mogu to da uradim dva puta", objasnio je na TikToku.

Prvi zadatak je bio da učini da mu vreme brže prođe. Međutim, njegova percepcija o tome koliko je vremena prošlo je zapravo bila potpuno pogrešna.

Možda vas zanima

Mak je spavao je nešto više od pola sata, i kada se probudio bio je prepadnut.

"Biti u ovom kovčegu je strašno. I što sam duže to je strašnije", rekao je mladić pre nego što je ipak povukao konopac sa zvoncetom.

Kada su ga iskopali, saznao je tačno vreme koliko je proveo zakopan. Mak je pod zemljom ostao i duže, pa je ipak naposletku izašao bogatiji za 700.000 dolara.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: