Tabu 0

19.09.2024.

22:20

Ljudsko telo, životinjski um? Sve više dece se identifikuje kao zmajevi, lisice i ajkule

Jednom školarcu je zvanično dozvoljeno da se identifikuje kao vuk, piše Dejli Mejl.

Izvor: Index.hr

Ljudsko telo, životinjski um? Sve više dece se identifikuje kao zmajevi, lisice i ajkule
Shutterstock/Gorloff-KV

Podeli:

Srednjoškolac iz Škotske je terijan, odnosno osoba koja se identifikuje kao životinja zarobljena u ljudskom telu. Kažu da ga nastavnici podržavaju.

Inače, sve veći broj školaraca identifikuje se kao životinje, uključujući lisice, zmajeve, ptice, zmije, ajkule, pa čak i dinosauruse. Međutim, neuropsiholog dr Tomi Mekeji kaže: "U nauci ne postoji stanje poput disforije vrste. Nije iznenađujuće što ovo viđamo u vreme kada mnogi ljudi žele da se identifikuju kao nešto što nisu, ali umesto da detetu dozvolimo da se identifikuje kao vuk, trebalo bi da primenimo zdrav razum i kažemo mu da se pribere i suoči sa stvarnošću."

Ranije ove godine, pokazalo se da su grupe korisnika TikToka organizovale susrete širom Velike Britanije za one koji se identifikuju kao životinje. Takođe smo pisali o trinaestogodišnjoj devojčici iz SAD-a koja veruje da je lisica, što zabrinjava njenu maćehu.

"U stvarnom svetu pokušavam da budem saosećajan. Celu svoju karijeru radim s mladim ljudima, pa me ništa ne iznenađuje, ali s obzirom na to da postoji naziv za ovo stanje, imam osećaj da živimo u zoni sumraka", komentarisao je taj slučaj u svom podkastu dr Džon Deloni.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: