Tabu 5

06.08.2024.

16:08

Skandal sa lažnim kremacijama: Pogrebno preduzeće davalo porodicama lažni pepeo

Američko pogrebno preduzeće Penroza iz Kolorada kažnjeno je sa 950 miliona dolara pred sudom koje mora da plati porodicama preminulih jer je uzimalo pare za kremaciju, a porodicama predavalo lažni pepeo umesto posmrtnih ostataka.

Izvor: Tanjug

Skandal sa lažnim kremacijama: Pogrebno preduzeće davalo porodicama lažni pepeo
Shutterstock/Anze Furlan

Podeli:

Prevara je otkrivena kada je pronađeno 190 tela u raspadanju, a nakon što je prijavljen neprijatan miris na imanju pogrebnog preduzeća zbog čega je pokrenuta istraga, prenosi BBC.

Sudija je naložio da pogrebno preduzeće iz grada Penroza plati odštetu članovima porodica preminulih, ali je malo verovatno da će do ispalte doći zbog toga što se firma nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima.

Vlasnici pogrebnog preduzeća nisu prisustvovali izricanju kazne, a tužbu protiv njih podnelo je više od 100 članova porodica preminulih. Vlasnik preduzeća Džon Holford je u pritvoru, dok je njegova supruga puštena uz kauciju.

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: