Promo

24.10.2024.

16:22

Svetski dan borbe protiv raka dojke – Karavan "Budi hrabra, pregledaj se" stigao u Zaječar

Marija Veljković: Moramo da pronađemo vreme za preglede, a karavan koji organizuje Fondacija Mozzart je idealna prilika za to

Izvor: Promo

Svetski dan borbe protiv raka dojke – Karavan "Budi hrabra, pregledaj se" stigao u Zaječar
Promo/Touch N Touch

Podeli:


Oktobar je mesec kada se širom sveta obeležava borba protiv raka dojke, a današnji dan, koji je u kalendarima upisan kao Svetski dan borbe protiv raka dojke, služi svim damama kao podsetnik da budu hrabre i da se pregledaju.

Istu poruku zajedničkim snagama poslale su iz Zaječara glumica i voditeljka Marija Veljković, Fondacija Mozzart i Udruženje za edukaciju, prevenciju i podršku obolelima od karcinoma dojke "Žena uz ženu".

Promo/Touch N Touch

Da je hrabrost ženskog roda pokazale su brojne dame iz Zaječara i okoline koje su došle na besplatne preventivne preglede. Podršku su dobile i od svoje sugrađanke Marije Veljković, koja je u rodnom gradu i sama obavila pregled.

"Svi mnogo brzo živimo i nekako se čini da zanemarujemo svoje zdravlje, pogotovo mi žene. Moramo da budemo svesne da je prosto imperativ pronaći vreme za preglede, a karavan koji organizuje Fondacija Mozzart je idealna prilika za to. Ovakve akcije su mnogo važne, jer žene mogu da završe besplatan pregled za 15 minuta i onda su mirne godinu dana, znaju da su bile odgovorne prema sebi", istakla je Marija Veljković.

Karavan besplatnih ultrazvučnih pregleda dojke "Budi hrabra, pregledaj se" početkom meseca, krenuo je na svoj put Srbijom. Za manje od tri nedelje u putujućoj ambulanti pregledano je više od 1.500 žena starosti do 45 godina. Početna stanica karavana bilo je Pančevo, a naredna Futog. Potom su za samo šest dana u pokretnoj ordinaciji u Novom Sadu obavljena 433 pregleda, dok su naredne stanice bili Kikinda, Loznica, Šid, Ćuprija, Kuršumlija i Niš.

Promo/Touch N Touch


 
Karavan "Budi hrabra, pregledaj se" samo je nastavak organizovanja besplatnih pregleda uz podršku Fondacije Mozzart.


"Ovu godinu u Fondaciji Mozzart će zasigurno obeležiti nekoliko hiljada besplatnih pregleda koje smo omogućili građanima širom Srbije, na šta smo veoma ponosni, s obzirom na to da preventivni pregledi igraju ključnu ulogu u ranom otkrivanju bolesti i uspešnom lečenju. Godinu smo započeli besplatnim pregledima trbušne aorte, zatim nastavili sa pregledima štitne žlezde i završavamo sa ovim karavanom", istakla je Milica Čakajac iz Fondacije Mozzart.
 

Novi Beograd, pa Vrbas i Subotica

Karavan koji je tokom celog meseca putovao Srbijom ulazi u samu završnicu i ovog vikenda se seli u Beograd, tačnije na plato ispred Opštine Novi Beograd. Pregledi će se obavljati u subotu i nedelju od 12 do 18 časova, dok će zakazivanje biti u periodu od 11.30 do 12 časova.
Pokretna ordinacija potom se seli u Vrbas (28. i 29. oktobar, Trg Nikole Pašića od 12 do 18 časova), a završava svoju misiju na Trgu slobode u Subotici (31. oktobar od 12 do 18 časova).

Podeli:

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: