Promo

14.10.2024.

15:09

Kompanija Henkel čistila i Adu Ciganliju

Završna akcija pete sezone čišćenja vodenih bogatstava u okviru projekta "Volim reku, a ti?"

Izvor: Promo

Kompanija Henkel čistila i Adu Ciganliju
Vesna Grba

Podeli:

Proteklog vikenda realizovana je još jedna u nizu akcija čišćenja vodenih bogatstava naše zemlje, i to na Adi Ciganliji u Beogradu. Ova akcija predstavlja poslednju u okviru pete sezone projekta "Volim reku,a ti?", a ujedno i 30. akciju čišćenja od samog početka realizacije pomenutog projekta, koji kompanija Hekel sprovodi u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS).

Vesna Grba

Govoreći o značaju koji projekat ima za samu kompaniju, ali i prirodu Srbije Aleksandra Radovanović,  rukovodilac sektora za menadžment kategorija u kompaniji Henkel, istakla je da je "Volim reku, a ti?" jedan od najnačajnijih projekata za nju lično, ali i za Henkel, posebno uzimajući u obzir njegov doprinos zaštiti životne sredine, koji treba da postane prioritet svih ljudi.

"Veoma mi je drago što već pet godina zaredom realizujemo jedan ovakav projekat i posebno smo ponosni što konstantno nailazimo na pozitivne komentare koji nam pristižu sa svih strana. Čisteći vodene površine naše zemlje, u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS), čvrsto verujemo da dajemo doprinos očuvanju prirode, ali i primer drugima, kako bismo zaštitili našu planetu i za buduće generacije."

Vesna Grba

"Kroz projekat Volim reku, a ti? nastojimo da edukujemo javnost o ovoj izuzetno važnoj temi za sve nas i verujem da u tome uspevamo. Očuvanje prirode, a posebno vodenih resursa, ključno je za opstanak naše planete. Svaki korak prema zelenijoj budućnosti je veoma značajan, udruženim snagama možemo postići zaista mnogo. Naša saradnja sa kompanijom Henkel na ovom projektu je upravo pokazatelj toga", izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Projekat "Volim reku, a ti?" sprovodi Henkelov poslovni sektor Consumer Brands u sklopu kampanje "Promena počinje od nas", a tokom pet sezona trajanja projekta prikupljeno je više od 11 tona otpada sa različitih lokacija u Srbiji.

Ove godine realizovano je ukupno sedam akcija čišćenja jereza Ćelije u Kruševcu, jezero Vrutci kod Užica, Gradsko jezero u Beloj Crkvi, Zavojsko jezero kod Pirota, jezero Perućac, reka Bistrica i Potpećko jezero i Ada Ciganlija, sa ciljem očuvanja prirodnih bogatstava i vodenih površina širom Srbije.

O kompaniji Henkel

Henkel, sa svojim brendovima, inovacijama i tehnologijama, zauzima vodeće pozicije na tržištu širom sveta u industrijskom i potrošačkom sektoru. Poslovni sektor Adhezivi Tehnologije je globalni lider na tržištu lepkova, zaptivača i funkcionalnih premaza. Sa sektorom Consumer Brands, kompanija drži vodeće pozicije posebno u sektorima pranja veša i održavanja domaćinstva i nege kose na mnogim tržištima i kategorijama širom sveta. Tri najjača brenda kompanije su Loctite, Persil i Schwarzkopf. U fiskalnoj 2023. godini, Henkel je ostvario prodaju od preko 21,5 milijarde evra i prilagođeni operativni profit od oko 2,6 milijarde evra. Prioritetne akcije Henkel-a su uvrštene u nemački indeks DAX. Održivost ima dugu tradiciju u Henkel-u, a kompanija ima jasnu strategiju održivosti sa specifičnim ciljevima. Henkel je osnovan 1876. godine i danas zapošljava raznovrsni tim od više od 48.000 ljudi širom sveta - ujedinjen jakom korporativnom kulturom, deljenim vrednostima i zajedničkom svrhom: „Pioneers at heart for the good of generations“. Za više informacija, molimo vas posetite www.henkel.rs

Podeli:

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

23 h

Podeli: