Promo

14.10.2024.

15:12

Levi9 volonteri ozelenjuju gradove

Zasađeno 3x19 stabala za svaku godinu poslovanja ove IT kompanije u Srbiji

Izvor: Promo

Levi9 volonteri ozelenjuju gradove
Promo

Podeli:

Leto koje je iza nas pamtimo po rekordno visokim temperaturama, tropskim noćima a, čini se da hlad u gradovima nikada nije bio više potreban. Prema ocenama meterologa, jul i avgust u Srbiji bili su najtopliji u istoriji merenja, a miholjsko leto nastavlja se i u oktobru.

Nisu samo klimatske promene zadužene za “real-feel” temperature, već i nedostatak drveća u urbanim sredinama. To je bila inspiracija za zaposlene kompanije Levi9 za Movement, jer su videli priliku da direktno ostvare uticaj kroz ovaj društveno-odgovorni događaj.

Levi9 volonteri su, tri vikenda za redom, u Beogradu, Zrenjaninu i Sremskim Karlovcima, učestvovali u sadnji drveća. Zajedno sa svojim porodicama i prijateljima, Najneri su zasadili simboličan broj stabala, ali i uživali u druženju. Ukupno je zasađeno 3x19 stabala, za svaku godinu poslovanja ove IT kompanije koja u Srbiji ima kancelarije u Novom Sadu, Beogradu i Zrenjaninu.

Promo

Smanjenje CO2 otiska

Jedno drvo može apsorbovati od 10 do 40 kg CO2 godišnje, u zavisnosti od vrste, starosti, i uslova rasta, pokazuju istraživanja. Punjenje pametnog telefona, prosečno, proizvede oko 10 kg CO2 na godišnjem nivou. Slično je i sa korišćenjem laptopa, za radno vreme od osam sati. Ako se klasična sijalica od 60W koristi samo 4 sata dnevno, to može proizvesti oko 10 kg CO2 godišnje – isto koliko i rad frižidera.

Matematika je jasna – svaka naša aktivnost ostavlja CO2 otisak, a taj gas dalje doprinosi zagrevanju naše planete te je zato i za zaposlene kompanije Levi9 neutralizacija CO2 otiska bila motivacija za sadnju. Drveće apsorbuje CO2 dok raste, a time direktno doprinosi smanjenju ugljenične emisije u atmosferi. Kroz Movement akciju kompanija Levi9 će za ovu godinu neutralisati blizu jedne tone CO2.

Promo

Od Ginko bilobe, preko crvenolisne šljive, kuglastog bagrema, jasena, javora i različitih vrsti trešnje – spisak vrsta sadnica je duži, a izbor je usklađen u odnosu na plan ozelenjavanja lokalnih Zelenila. Ono što je zajedničko jeste da su u pitanju odrasla stabla, uzgajana u saksijama. Ovakvo drveće je potpuno razvijeno i spremno za presađivanje, čime se osigurava brži rast i veća otpornost na nove uslove, što doprinosi uspešnijem zahvatu i većem doprinosu ekološkim ciljevima.

Kompanija Levi9 IT je Movement organizovala u okviru akcije “Posadi svoj hlad” zajedno sa NVO Zeleni razvojni centar, lokalnim samoupravama i gradskim Zelenilima.

Podeli:

Tagovi

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

23 h

Podeli: