Promo

08.09.2024.

9:08

Besplatni pregledi za građane i nova oprema za zdravstvene ustanove

Karavan humanosti Fondacije Mozzart obišao Niš, Kraljevo, Kucuru, Sivac, Leskovac, Kladovo...

Izvor: Promo

Besplatni pregledi za građane i nova oprema za zdravstvene ustanove
Soultime media

Podeli:

Posle 25 godina služba hitne pomoći ambulante u selu Kucura dobila je novo vozilo, 60 klima uređaja stiglo je odeljenjima intenzivne nege, porodilištima, domovima zdravlja, organizovani su besplatni pregledi, donirana brojna medicinska oprema i to sve u okviru velikog humanitarnog karavana Fondacije Mozzart.

Zahvaljujući portabilnom ultrazvučnom aparatu, koji je stigao na adresu Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, na Svetski dan zdravlja u Beogradu je besplatno pregledano više od 400 pacijenata i otkriveno 10 aneurizmi trbušne aorte. U okviru karavana „Tvoja štitna tvoj štit” koji je Fondacija Mozzart realizovala u saradnji sa udruženjem „Heroine” obavljeno je 3.141 pregled. Putujuća ambulanta posetila je Beograd, Jagodinu, Kragujevac, Novi Sad, Kraljevo, Niš, Leskovac, Valjevo, Šabac, Kulu i Sivac.

TouchNtouch produkcija

Oktobar je mesec kada kreće novi karavan u okviru kojeg će biti organizovani besplatni pregledi dojke, a putujuća ambulanta obićiće brojne gradove širom Srbije.

"Ovu godinu će zasigurno obeležiti nekoliko hiljada besplatnih pregleda koje smo omogućili građanima širom Srbije, na šta smo veoma ponosni s obzirom na to da preventivni pregledi igraju ključnu ulogu u ranom otkrivanju bolesti i uspešnom lečenju. Naša naredna misija biće usmerena na besplatne preglede dojke i to u oktobru mesecu borbe protiv raka dojke", istakla je Milica Čakajac, iz Fondacije Mozzart.

Soultime media

Tim Fondacije Mozzart će na mapu svojih putovanja Srbijom uskoro ucrtati i Vrnjačku Banju, gde će ginekološka stolica biti uručena Domu zdravlja, a zatim i Novi Sad gde će Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine dobiti Specijalni uređaj za merenje sastava tela kod mališana. Nova medicinska oprema stići će i na adresu Instituta za majku i dete "Dr Vukan Čupić".

Klima uređaji za zdravstvene ustanove

Uz podršku Ministarstva zdravlja, vredni uređaji stigli su na adrese opštih bolnica i zdravstvenih centara. Novih 60 inverter klima raspoređeno je uglavnom na odeljenjima akušerstva, pedijatrije i intenzivne nege, a ukupno deset ustanova je dobilo pomoć - Institut za majku i dete "Dr Vukan Čupić", KBC Zemun, zdravstveni centri u Knjaževcu, Negotinu i Kladovu, opšta bolnica "Sveti Luka" u Smederevu i "Studenica" u Kraljevu, kao i Opšta bolnica u Leskovcu, Dom zdravlja Palilula i Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Mataruškoj banji.

Podeli:

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: