Promo

08.08.2024.

11:11

Od Beograda do Leskovca - Fondacija Mozzart donirala 60 klima u deset zdravstvenih ustanova

Uoči novog toplotnog talasa, humanitarni karavan obišao osam gradova širom zemlje

Izvor: Promo

Od Beograda do Leskovca - Fondacija Mozzart donirala 60 klima u deset zdravstvenih ustanova
Promo/ Jovana Vojinović

Podeli:

Novi toplotni talas je pred nama, a humanitarni karavan Fondacije Mozzart prethodnih dana obilazio je zdravstvene ustanove širom zemlje i donirao klima uređaje. Uz podršku Ministarstva zdravlja, vredne donacije stigle su na adrese opštih bolnica i zdravstvenih centara u osam gradova – od Beograda do Leskovca.

Više od 2.000 kilometara prešao je ovaj karavan, sa ciljem da poboljša uslove za lekare i pacijente. Novih 60 inverter klima raspoređeno je uglavnom na odeljenjima akušerstva, pedijatrije i intenzivne nege, a ukupno deset ustanova je dobilo pomoć – Institut za majku i dete "Dr Vukan Čupić", KBC Zemun, zdravstveni centri u Knjaževcu, Negotinu i Kladovu, opšta bolnica "Sveti Luka" u Smederevu i "Studenica" u Kraljevu, kao i Opšta bolnica u Leskovcu, Dom zdravlja Palilula i Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Mataruškoj banji.

Na uručenju prve donacije, u Institutu za majku i dete u Beogradu, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek istakao je da država radi na kontinuiranom unapređenju zdravstvenog sistema i zahvalio je velikom donatoru na još jednoj sjajnoj akciji:

"Zdravlje pacijenta je na prvom mestu, a posebnu pažnju moramo da posvetimo našim mališanima. Pored države, o tome misle i društveno odgovorni pojedinci i kompanije. Mi zaista imamo dugoročnu saradnju sa Mozzartom, ogromna sredstva su do sada izdvojili i ja im se u ime Ministarstva zdravlja i Vlade zahvaljujem. Našim mališanima će ovo mnogo značiti, jer imati adekvatne temperature u sobama na ovim vrućinama je odlična i velika stvar."

Promo/ Soultime media

Kombi Fondacije Mozzart je za samo deset dana isporučio 60 klima na deset adresa, a iz Beograda se prvo uputio na istok zemlje.

"Zahvaljujem Fondaciji Mozzart na ovoj vrednoj donaciji za potrebe odeljenja pedijatrije i interne medicine. Do sada nismo imali klimatizovane uslove, a po ovim visokim temperaturama, oni su neophodni našim malim pacijentima, kao i u jedinici gde su smešteni pacijenti sa infarktom", istakla je Gordana Radmanović, upravnik Opšte bolnice Negotin.

Promo/ Touch N Touch

Isti dan su donacije stigle u Knjaževac i Kladovo, a put je nastavljen ka Smederevu i Kraljevu.

"Donacija klima u situaciji kada su nesnosne temperature nam je veoma značajna i praktično neophodna za bolje uslove za boravak pacijenata u našoj bolnici. Klima uređaji koje smo dobili od Fondacije Mozzart su namenjeni za porodilište i ginekologiju, a preostali deo će ići na interno odeljenje, tako da ćemo olakšati boravak bebama, njihovim mamama i najstarijim pacijentima", istakao je Nenad Đorđević, v.d. direktora Opšte bolnice "Sveti Luka" u Smederevu.

Promo/ Jovana Vojinović

Posle centralne Srbije, karavan je stigao i na jug zemlje.

"Hvala Fondaciji Mozzart i Ministarstvu zdravlja na ovoj donaciji koje će nam mnogo značiti za odeljenje akušerstva. Mi smo u fazi rekonstrukcije, pravimo potpuno novo porodilište, pa su ovim gestom poboljšani uslovi za porodilje", naglasio je direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević.

Promo/ Jovana Vojinović

Pomoć i za domove zdravlja

U velikoj akciji donacije klima uređaja koja se realizuje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja nisu zaboravljeni ni domovi zdravlja. Vredna donacija je obradovala čelnike DZ Palilula, pod čijim okriljem je 16 zdravstvenih stanica, a preko potrebni uređaji poboljšaće uslove rada u isturenim ambulantama ove ustanove.

Promo/ Touch N Touch

"Izuzetna nam je čast što smo deo velike akcije pomoći zdravstvenom sistemu koju sprovodi Fondacija Mozzart. Ova donacija nam je od velikog značajna jer smo klime namenili za najisturenije ambulante doma zdravlja na našoj opštini gde su uslovi rada zaposlenih u ovim dispanzerima tokom leta bili veoma otežani i slobodno mogu reći da nam je ovo došlo kao pravi dar sa neba. Veliko hvala Fondaciji Mozzart, a zahvalnost dolazi i od doktora ali i pacijenata kojima će od sada biti mnogo bolji boravak u našim ustanovama", istakla je doktorka Snežana Despotović Kušljević, zamenica direktora DZ Palilula.

Podeli:

Možda vas zanima

Podeli: