Promo

02.08.2024.

17:54

3 ključne stvari prilikom renoviranja stana ili kuće

Kada dođe vreme da se izvrše određene promene u kući, kako funkcionalne, tako i estetske, potrebni su nam saveti i inspiracija. Postoji mnogo elemenata na koje je potrebno obratiti pažnju prilikom renoviranja stana ili kuće.

Izvor: B92.net

3 ključne stvari prilikom renoviranja stana ili kuće
Shutterstock/vanitjan

Podeli:

Ipak, postoje neki koji se izdvajaju kao veoma važni, dok je veliki deo stvar preferencija, dostupnosti, ali i budžeta u najvećoj meri.

U skladu s prostorom koji uređujemo, moramo isplanirati i tok svih procesa koji će se odvijati, šta će se prvo raditi, potom šta bi bile najbolje odluke po prostornom planu, gde su sve potrebne izmene elemenata koji su dotrajali i mnoštvo drugih sitnica.

Ukoliko se sami bavite svim ovim procesima, potrebno je da se naoružate strpljenjem i uđete u ulogu organizatora. Ipak, kada se sve dovrši i bude kao zamišljeno, bićete srećni što ste uspeli da oplemenite svoj prostor i učinite ga lepšim.

Kvalitetna stolarija koja traje dugo

Kvalitetna stolarija je jedan od najvažnijih elemenata koji čine dom. Pored njene važnosti za izolaciju kuće ili stana, veoma je važan i estetski momenat koji će se veoma lako uklopiti uz ambijent koji planirate da uspostavite.

Kada su u pitanju vrste, najčešće se spominju i u opticaj dolaze PVC i ALU stolarija, kao najbolji primeri za ugradnju.

PVC stolarija predstavlja jako dobar izbor kada je u pitanju zvučna izolacija, dok je ugradnja jako jednostavna, a cena pristupačna. Pored bitnih funkcionalnih elemenata, PVC ima i važnu estetsku komponentu, pa je tako možete izborom različitih boja i dizajna uklopiti najbolje što možete.

ALU stolarija omogućava dobru čvrstinu, dok je istovremeno i postojana, što znači da ne morate brinuti o njenoj zameni i obezbeđeni ste na duže vreme. Poseduje odličnu zvučnu izolaciju i izdržljiva je, a često se koristi za neke veće površine.

Neizostavna oprema za kupatilo

Postoji jako veliki izbor toga šta sve možete kupiti za kupatilo, a sve zavisi od toga šta tražite, kao i šta je neophodno i neizostavno u trenutku renoviranja.

Ipak, neke opšte preporuke bi bile da uložite u sanitarije koje će služiti na duže staze, počev od WC šolje koja se najbolje uklapa u prostor.

Sledeća stavka opreme za kupatilo su kade ili tuš-kabine. Tu je potrebno da posebno vodite računa o prostornom planu i kako da najbolje iskoristite prostor, a da ne izgleda prenatrpano.

Kupatilski nameštaj je osnovni deo opreme za kupatilo, jer je potreban prostor u koji ćete odlagati sve potrepštine. Istovremeno, on se mora fino uklopiti sa izborom centralnih elemenata – tuš-kabinom i WC šoljom.

Izdržljivi i moderni parketi

Nije potrebno naglašavati važnost kvalitetnog parketa u stanu ili kući, pa je i za ovu stavku potrebno pažljivo razmatranje, kako u vezi s izborom samog parketa, tako i u vezi s njegovim odabirom za konkretne prostorije.

Opšte preporuke su da birate nešto što će biti izdržljivije i lakše za održavanje. Kada je u pitanju izgled, pored toga što je potrebno da se lepo uklopi s nameštajem i zidovima, morate obratiti pažnju i na to da postiže određeni izgled u zavisnosti od prostorije.

Tako, na primer, u dnevnoj sobi treba da doprinosi osećaju udobnosti i topline, kao i u spavaćoj sobi. U upotrebi je kao najčešći izbor hrast, jer poseduje i kvalitet i dobar izgled.

Podeli:

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: