Promo

24.07.2024.

12:03

Blagodeti netaknutih izvora Srbije

Netaknuti izvori vode neprocenjivi su dar prirode našoj zemlji.

Izvor: B92.net

Blagodeti netaknutih izvora Srbije
Promo

Podeli:

Takođe, njihov istorijski i ekološki značaj vekovima daju svoj doprinos lokalnom stanovništvu. Izvori nam pružaju vodu za piće izuzetno visokog kvaliteta. Osim toga, imaju i ključnu ulogu u očuvanju biljnog i životinjskog sveta širom Srbije.

Ovi vodeni resursi bogati su kiseonikom i hranljivim materijama, koje su potrebne svim živim bićima. Predstavljaju prirodna staništa i mesto za okrepljenje mnogima, što je jedan od bitnih razloga za njihovo očuvanje. O važnosti izvora svedoče i vekovima stare priče i legende, koje privlače brojne turiste koji žele da dožive mitski duh prirode.

Sakriveni u nestvarnim predelima, izvori Krupajsko vrelo, Hajdučki, vrelo Grze i Taorska vrela, okruženi su najčistijim vazduhom i pejzažima od kojih zastaje dah. Ove čiste izvorske vode predstavljaju retkost koju je potrebno čuvati i negovati. Raštrkani po planinskim predelima, vrela čine istinska čuda prirode, a jedan izvor naročito se ističe.

Promo

Okružen zelenilom i brojnim manastirima, kao pozivom na blagostanje, na netaknutim obroncima Fruške gore, skriven je izvor Jazak. Očuvana svežina, koja prkosi vremenu, krasi jednu od najčistijih voda Srbije, koja bez ikakve dodatne filtracije dolazi do vas. Iskonski bistra Jazak voda dostupna je u različitim varijantama, poput mineralne, ali i vode s voćnim aromama. Dok flašica praktičnog dizajna sa „smart sport“ čepom, predstavlja idealnog saputnika za svaku vašu dnevnu aktivnost.

Prirodna izvorska Jazak voda, izuzetnog kvaliteta, stvara osećaj harmonije i smirenosti. Svaki gutljaj vodi vas na mesto gde se susreću snage svetosti i duhovnog spokoja pružajući osećaj nepokorive slobode.

Podeli:

Tagovi

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

23 h

Podeli: