Promo

29.06.2024.

9:22

Kako urediti savršeni prostor za proslave? Trendovi u dizajnu klubova i restorana koji će privući goste

Nije tajna da u svetu ugostiteljstva konkurencija neprestano raste, pa je postalo ključno stvoriti prostor koji će se po nečemu istaći i privući goste.

Izvor: B92.net

Kako urediti savršeni prostor za proslave? Trendovi u dizajnu klubova i restorana koji će privući goste
khanfus/Shutterstock

Podeli:

Bilo da se radi o klubu ili restoranu, te kafiću ili nekom drugom mestu za proslave, nema sumnje da pažljivo osmišljen enterijer i funkcionalnost igraju presudnu ulogu u stvaranju atmosfere koja će ostaviti trajan utisak i privući goste.

Osim što privlači nove goste, dobro uređen prostor može povećati zadovoljstvo postojećih klijenata i podstaći ih da se vraćaju iznova i iznova. Ulaganje u dizajn i funkcionalnost nije samo trošak, već investicija koja se na dugoročnom nivou svakako isplati.

Koliko je rasveta važna?

Kao jedan od najmoćnijih alata za kreiranje atmosfere u bilo kom prostoru svakako se izdvaja rasveta. Zapravo, pravilno odabrana rasveta može neki, da tako kažemo običan prostor da pretvori u magično mesto za proslave, stvarajući ambijent koji će oduševiti prisutne.

Smatra se da takozvana ambijentalna rasveta predstavlja osnovu atmosfere u nekom prostoru. U osnovi, to može biti toplo, prigušeno svetlo koje stvara intimnu atmosferu ili neko energičnije svetlo koje podstiče druženje i zabavu.

U tom smislu su recimo LED trake odličan izbor za ambijentalnu rasvetu, jer nude širok spektar boja i intenziteta, a mogu se lako postaviti na različite površine.

Kada je u pitanju takozvana akcentna rasveta, ona se koristi kako bi usmerila pažnju na određene elemente u prostoru, poput recimo umetničkih dela ili drugih detalja. Reflektori su zapravo idealni elementi za takvu vrstu rasvete, budući da mogu da budu usmereni tačno tamo gde je potrebno da određeni element bude adekvatno istaknut.

Postoji takođe i takozvana funkcionalna rasveta, koja ima za cilj da obezbedi dovoljno svetla za obavljanje određenih aktivnosti, poput recimo čitanja menija, snalaženja u prostoru ili korišćenja toaleta.

Mnoge druge ideje i inspiraciju o tome kako da iskoristite rasvetu za stvaranje savršene atmosfere u konkretnom prostoru, možete pronaći više na linku.

Kupatilo kao prostor funkcionalnosti i stila

Iako su toaleti često zanemareni deo prostora za proslave, njihova funkcionalnost i estetika igraju izuzetno značajnu ulogu u celokupnom utisku koji gosti stiču o određenom ugostiteljskom objektu. Moderni toaleti treba da budu čisti, prostrani, dobro osvetljeni i opremljeni svim potrebnim sanitarijama.

Čak i ako obezbedite sve za kupatilo, odnosno one sanitarne elemente koji se smatraju osnovnim, to i dalje ne znači da će gosti time biti oduševljeni. Ne zaboravite da su detalji ti koji igraju ključnu ulogu.

Ogledala sa LED osvetljenjem, elegantne slavine, dozatori za sapun i papirne ubruse, kao i difuzeri sa prijatnim mirisima, mogu učiniti da se vaši gosti osećaju prijatno i zadovoljno i u tom delu prostora.

U slučaju da želite da toalet bude zaista poseban, razmislite o ugradnji nekih luksuznih elemenata,ali i dodavanju dekorativnih elemenata, poput slika, biljaka ili zanimljivih tapeta.

I konačno, nezaboravna noć

Čak i ako određeni ugostiteljski objekat odlično radi u toku godine, postoji jedan trenutak koji i mnogi gosti i mnogi ugostitelji sa nestrpljenjem očekuju.

Doček Nove godine je jedna od najvažnijih proslava u godini, a među toliko ugostiteljskih objekata nije baš lako odabrati. Upravo zato je važno ne samo kakva je ponuda muzike i menija, nego i o kakvom se lokalu radi.

Da bi valsnici zaista mogli bez zebnje da dočekaju najluđu noć i obezebde svojim gostima maksimalno uživanje, neophodno je da se potrude ne samo da dekorišu objekat na originalan način, nego ida obrate pažnju na mnoge druge detalje.

Pored rasvete i dekoracije, valjalo bi razmisliti i o organizaciji tematske žurke, angažovanju DJ-a ili benda, kao i o specijalnoj ponudi hrane i pića. Nije loša ideja ni organizacija različitih zanimljivih aktivnosti, koje će gostima omogućiti da zaista dočekaju Novu godinu na najbolji mogući način. Upravo to je noć kada ljudi žele da se opuste, zabave i stvore uspomene koje će trajati čitav život. Kako biste osigurali da vaš lokal bude prvi izbor za doček, potrebno je da kreirate atmosferu koja će ispuniti sva očekivanja potencijalnih gostiju.

Svakako da je muzika ključni element svake proslave, a posebno kada je u pitanju doček Nove godine. Zato na taj detalj psoebno treba obratiti pažnju prilikom organizacije dočeka.

Podrazumeva se da je poželjno omogućiti gostima da unapred izvrše rezervacije i da je uvek dobra opcija promovisati doček putem društvenih mreža i na druge načine.

Bezbednost gostiju i u toku najluđe noći svakako treba da bude prioritet.

Uz malo kreativnosti, ali i truda i posvećenosti, nema sumnje da ćete moći da organizujete izuzetno zanimljiv doček. I ne samo da ćete omogućiti gostima da u vašem lokalu maksimalno uživaju, nego će vrlo verovatno o tome još dugo pričati. A od tako nečeg nema ništa bolje za poslovanje vašeg ugostiteljskog objekta, koji će svakako biti prepoznat kao mesto za odličan provod i to ne samo u toku najluđe noći, nego i u drugim periodima godine.

Podeli:

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: