Nauka 1

22.09.2024.

16:13

Južna Koreja sve intenzivnije istražuje svemir: Potpisali saradnju sa NASA

Južnokorejska uprava za vazduhoplovstvo KASA saopštila je danas da je potpisala sporazum o saradnji na polju svemirskih istraživanja sa američkom Nacionalnom upravom za aeronautiku i svemir (NASA).

Izvor: Tanjug

Južna Koreja sve intenzivnije istražuje svemir: Potpisali saradnju sa NASA
Vadim Sadovski/Shutterstock

Podeli:

Saopštenje je potpisano u četvrtak u sedištu NASA u Vašingtonu nakon razgovora između šefa KASA Ion Iong-Bina i NASA aministratora Bila Nelsona, prenosi Jonhap.

Predstavnici KASA i NASA razgovarali su o saradnji u različitim oblastima razvoja svemira i vazduhoplovstva, uključujući istraživanje dubokog svemira i Meseca, i složili su se da ojačaju svoje liderstvo na međunarodnoj sceni.

Pored toga, oni su potvrdili svoju nameru da sarađuju na održivosti svemira, uključujući razvoj standarda za razmenu informacija u vezi sa smanjenjem svemirskog otpada, upravljanjem svemirskim saobraćajem i zaštitom svemirske sredine.

KASA je takođe saopštila da planira da razgovara o potpisivanju odvojenog istraživačkog sporazuma sa NASA kako bi se proširilo učešće Južne Koreje u američkom programu istraživanja Meseca Artemis.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: