Nauka 2

27.06.2024.

12:05

Otkriven još jedan misteriozni monolit FOTO

Još jedan misteriozni monolit otkriven je u Sjedinjenim Državama, ovoga puta u američkoj državi Kolorado, nakon takvog otkrića u Las Vegasu u državi Nevadi, objavio je Njujork post.

Izvor: Tanjug

Otkriven još jedan misteriozni monolit FOTO
nikidel/Shutterstock

Podeli:

Lokalni stanovnici su rekli da su videli misteriozni monolit u Belviju, oko 120 kilometara severno od glavnog grada Kolorada, Denvera.

Monolit se nalazi na imanju u vlasništvu Lori Grejvs koja je vlasnica kafea u blizini spomenika. Monolit u Koloradu je najnoviji u nizu struktura koje su se misteriozno pojavile širom sveta. Strukture, koje izgledaju kao da su iz filma "2001: Odiseja u svemiru" Stenlija Kjubrika, dovele u do teorija zavera na društvenim mrežama da je reč o vanzemaljskim bićima.

Policijska uprava Las Vegasa saopštila je ranije ovoga meseca da je još jednan reflektujući monolit otkriven u pustinji u blizini Gas Pika. Lokalne vlasti su uklonile monolit nekoliko dana kasnije, a nije utvrđeno kako je tamo dospeo.

Nema potvrđenih veza između monolita u Koloradu i u blizini Las Vegasa. U martu je otkriven monolit na udaljenom brdu u Velsu. Otkriveno je da su dve slične strukture pronađene u Juti i Kaliforniji 2020. godine dela umetničke grupe sa sedištem u Novom Meksiku pod nazivom "Najpoznatiji umetnik" koja je priznala da je postavila monolit dok su se širile glasine o vanzemaljcima.

Još jedan monolit pojavio se u Turskoj 2021. godine, a postavila ga je vlada uoči objave turskog svemirskog programa. Monoliti su takođe otkriveni u Rumuniji i Ukrajini krajem 2020. godine.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: