Nauka 4

21.06.2024.

21:52

Lik Mardž Simpson otkriven na kovčegu mumije stare 3.500 godina? FOTO

Prikaz lika iz "Simpsonovih" otkriven je na sarkofagu egipatske mumije stare 3.500 godina.

Izvor: B92.net

Lik Mardž Simpson otkriven na kovčegu mumije stare 3.500 godina? FOTO
Shutterstock/Sergey-73

Podeli:

Arheolozi su otkrili da se na unutrašnjem poklopcu nalazi crtež žute žene u dugoj, zelenoj odeći sa plavom kosom u obliku pravougaonika - slično izgledu Mardž Simpson.

Fotografija drevnog kovčega nedavno je podeljena na Redditu gde je izazvala uzbuđenje ljudi koji su komentarisali: "Mardž?", "Egipat predvideo Simpsonove".
 


Iako slike imaju upadljivu sličnost sa likom iz crtanog filma, stručnjaci veruju da prikazuju ženu sahranjenu u kovčegu dok je putovala u zagrobni život, piše Daily Mail.


Arheolozi su nedavno iskopali nekoliko kovčega sa nedavno otkrivenog 3.500 godina starog groblja u Minji u Egiptu, objavio je The Archaeologist u saopštenju za javnost, navodi People.


Od tada su slike pomenutog kovčega privukle svu pažnju, zbog neverovatne sličnosti figure prikazane na poklopcu sarkofaga sa Mardž Simpson.
 

loader


 


 

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: