Nauka 53

02.06.2024.

16:56

Naučnici otkrili prosečnu veličinu muškog polnog organa: Da li to žene žele?

Iako je veličina polnog organa nešto zbog čega je većina muškaraca često anksiozna, pitanje koje je se stalno postavlja je - da li je veličina zaista toliko važna?

Izvor: blicžena.rs

Naučnici otkrili prosečnu veličinu muškog polnog organa: Da li to žene žele?
Melnikov Dmitriy/Shutterstock

Podeli:

Nova studija sa Univerziteta u Kentu otkrila je da to nije 'razlog za prekid veze'. Prema nalazima, muškarci ne treba da se brinu jer je istraživanje otkrilo da "žene ne stavljaju veliki naglasak na veličinu penisa", piše Daily Star.

Istraživači su procenili popularnost 265 seksualnih igračaka, gledajući veličinu, materijal, cenu i ocene. Utvrđeno je da opseg nadmašuje dužinu kada su u pitanju ženske preferencije.

"Journal of Sex Research" objavio je da oni koje žene najviše vole imaju "prosečan" obim od 12 centimetra. Poređenja radi, prosečni penis u erekciji ima opseg od oko 11,6 centimetra.

A druga su istraživanja pokazala da je prosečna veličina penisa oko 13,58 cm širom sveta sveta.

Ali studija je pokazala da je dužina igračke znatno veća od prosečnog penisa, na 17,95 centimetra. u "Journal of SR" piše: "Suprotno onome što smo očekivali, nismo našli nikakvu sklonost proizvodima s realističnim značajem, osim prisutnosti žilaste teksture."

Ali istraživači su priznali da su se oslanjali na samo jedno prosećno merenje veličine penisa kako bi uporedili svoje nalaze.

"Shvatamo da ova studija sama po sebi možda nije tačna s obzirom na to da mnoge metodološke poteškoće u određivanju prosečne veličine penisa pa je potreban oprez kada se razmatraju predstavljeni rezultati koji upoređuju naš uzorak sa 'stvarnošću'", dodali su.

Podeli:

53 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: