Ljubimac 3

21.09.2024.

12:42

Mačka prevalila put od skoro 1.500 kilometara i vratila se kući

Mačka Rejnbo izgubila se u Nacionalnom parku Jeloustoun početkom juna, a dva meseca kasnije pronađena je na putu ka kući, nakon što je prevalila čak skoro 1.500 kilometara od Vajominga do Kalifornije.

Izvor: Tanjug

Mačka prevalila put od skoro 1.500 kilometara i vratila se kući
NicO_l/Shutterstock

Podeli:

Mačka po imenu Rejnbo, u prevodu "duga", izgubila se čim je sa svojim vlasnicima 4. juna stigla na odredište svog prvog putovanja u prirodno okruženje, navodi AP.

Dok su tu boravili na kampovanju, vlasnici su je tražili četiri dana, ali bezuspešno.

"Kad smo u povratku u Salinas, gde živimo, ulazili u pustinju Nevada, odjednom sam ugledala duplu dugu. Fotografisala sam je i pomislila da je to znak da će sa našom mačkom sve biti u redu", priseća se vlasnica mačke Suzan Angvijano.

U avgustu su Angvijanovi dobili poruku od kompanije, koja proizvodi mikročipove da se njihova mačka nalazi u Društvu za prevenciju surovog ponašanja prema životinjama (SPCA) u Rozvilu, u Kaliforniji, gotovo 1.500 kilometara od Jeloustouna, a samo 322 kilometra od njihove kuće u Salinasu.

Žena koja je prva videla mačku kako tumara ulicama Rozvila hranila ju je i pojila sve dok je 3. avgusta nije uhvatila i odvela u lokalni SPCA. Već sutradan, Angvijanovi su se odvezli u Rozvil da preuzmu svoju ljubimicu, koja je u međuvremenu smršala više od 2,5 kilograma.
  

"Verujem da je put prešla uglavnom pešice. Šape su joj u ranama. Izgubila je 40 odsto telesne težine", rekla je Suzana Angvijano.

Vlasnici i dalje ne znaju kako je njihova mačka stigla do Rozvila, ali veruju da je pokušala da se vrati kući.
  

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: