Ljubimac 7

03.07.2024.

21:13

Kako nazvati bebu patuljastog nilskog konja?

Hlepčić, Gerli i Ćuftica su tri među više od 10.000 imena koja su ljudi iz celog sveta predložili berlinskom zoološkom vrtu za bebu nilskog konja.

Izvor: dpa-prototype.de

Kako nazvati bebu patuljastog nilskog konja?
picture alliance / dpa

Podeli:

"Nismo mogli da verujemo," podelio je vrt nevericu na Fejsbuk profilu.

Ženka retkog patuljastog nilskog konja rodila se početkom juna. Berlinski zoološki vrt je potom pozvao ljude da predlože ime pridošlici - interes je naširoko prebacio granice Nemačke.

Predlozi imena "za najslađeg malog nilskog konja" stigli su "čak iz Amerike, Meksika, pa i Australije," naveo je vrt. Pritom, konkurs je otvoren do petka, a adrese su profili zoološkog vrta na mrežama.

"Javna je tajna da mi se posebno dopadaju kratka, sažeta imena povezana sa Berlininom," rekao je direktor vrta Andreas Knirajm (Kniereim).

Prinova i njena majka još su izuolovane od posetilaca. Vrt navodi da beba uživa u dnevnoj rutini: prvo merenje težine a onda pravac u vodu. 

Majka i beba pojaviće se pred gostima, prema očekivanjima, krajem jula.

Prirodno stanište patuljastog nilskog konja su prašume zapadne Afrike. Proicenjuje se da ih je u prirodi ostalo samo oko 2.500 i da im se populacija smanjuje.

Kako biste vi nazvali bebu nilskog konja?

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Podeli: