Ljubimac 104

18.06.2024.

16:01

Žena stavila izmet na glavu devojčici koja nije počistila za psom: "Mnogo Beograđana bi to nosilo" VIDEO

Žena iz Novog Sada priznala da je pseći izmet stavila na glavu tinejdžerke koja nije htela da pokupi za svojim psom ni nakon opomene, a to je izazvalo salvu komentara na društvenim mrežama.

Izvor: B92.net

Žena stavila izmet na glavu devojčici koja nije počistila za psom: "Mnogo Beograđana bi to nosilo" VIDEO
Shutterstock/ Alina Nikitaeva

Podeli:

Nakon rasprave na mrežama žena koja je to uradila javila se i objasnila svoj postupak.

"E pa, da se predstavim. Ja sam ta osoba koja je sada detetu, a danas-sutra i odrasloj osobi natrljala go*no na glavu. I nije bitno da li je dete ili žena od 50 godina, ako neko ima psa, kućnog ljubimca, osim obaveze šetanja, ima obavezu i da pokupi za svojim psom! Kada joj je pas uredno obavio s*anje ispod prozora, metar od mog psa, okrenula se i produžila je. Lepo sam je zamolila da pokupi go*ance za svojim psom, a ona se okrenula i pošla istim putem kojim je i došla. Da je rekla "izvini, zaboravila sam kesicu, nemam", nikakav problem, pokupila bih ja, ali - pokupila sam go*ance od svog psa, pokupila sam njeno go*ance, došla do nje i go*no joj je završilo na glavi", napisala je ona.

Usledilo je mnogo komentara o ovom slučaju.

"Gospođi koja je upravo 13-ogodišnjem detetu razmazala pseće go*vno po glavi imam da poručim da ću da je nahranim istima samo da je vidim. Mogli ste lepo da je vratite i kažete da pokupi. Čak i da viknete na nju. A neće vas ni ta vaša kobasica od psa spasiti. E sad da li će ovo biti objavljeno ili ne, ovo je samo da 'gospođa' vidi da će da dobije užinu negde usput", napisala je jedna od članica grupe "Novosađanke".

Iako ima onih koji podržavaju njen postupak, neki drugi kažu da nema opravdanja i da je reakcija preterana. To misli i većina Novosađana koji su govorili za TV Prva o ovom slučaju. Ipak, dodaju da ima neodgovornih vlasnika koji ostavljaju izmet ljubimaca na ulici i da bi svakako trebalo da povedu računa.

"Mnogo Beograđana bi imalo to na glavi"

Goran Šarenac, predsednik kinološkog društva Novi Beograd rekao je da ovo jeste ekstremna reakcija.

"Kada bismo svi to radili kao ta žena, veliki broj Beograđana bi imao to na glavi, jer jedan određeni procenat svakako ne čisti za svojim ljubimcem", reko je Šarenac za TV Prva.

Kako dodaje, ne bi ipak trebalo uzimati pravdu u svoje ruke jer postoje oni koji su za to zaduženi.

Aktivistkinja za prava životinja Ana Kojić navela je da se ovakav postupak žene ne može opravdati.

"Razumem revoltiranost, ali reakcija je preterana. Nije pedagoški, opet je to dete od 13 godina, iako deca mogu da budu bahata i nevaspitana", rekla je Ana Kojić.

"Ima i toliko drugog otpada neorganskog i plastike bolje da građani to počiste malo oko sebe, jedna ovakva zaboravljena stvar kao što je devojčica uradila neće toliki problem napraviti", navela je ona.

Šarenac je istakao da je edukacija jako bitna.

"Rešenje je u edukaciji. Postoji i saobraćajni znak, koji poziva da se počisti za svojim kućnim ljubimcima. Mi smo skoro godinu dana skupljali samo papire i dozvole da postavimo ovaj znak. Nešto što bi bilo dobro je sistemska akcija, gde bi došlo do edukacije vlasnika ljubimaca i to ne samo o komandama za pse, već edukacija vlasnika. Mi smo shvatili da je dve trećine vremena koju imamo prilikom predavanja resocijalizacije pasa, koristimo za edukaciju vlasnika kućnih ljubimaca, a jako malo vremena ostane za kuce. One vrlo brzo nauče komande, ali vlasnicima mnogo vremena treba da shvate ovakve stvari", naveo je on.

Detaljnije pogledajte u videu:

Izvor: Prva tv

Podeli:

104 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: