Istorija 1

18.09.2024.

9:18

Srpske zastave kroz istoriju: Ovako su izgledala nacionalna obeležja FOTO/VIDEO

U Rektoratu Univerziteta u Beogradu otvorena je izložba Zastave Srbije, povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Izvor: Prva TV

Srpske zastave kroz istoriju: Ovako su izgledala nacionalna obeležja FOTO/VIDEO
TANJUG/JOVANA KULAŠEVIĆ

Podeli:

U Rektoratu Univerziteta u Beogradu otvorena je izložba Zastave Srbije, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Koliko je zastava izloženo i da li je reč o prvoj izložbi tog tipa, za Prvu TV govorila je predsednica Studentske konferencije Univerziteta Srbije (SKONUS) Margareta Smiljanić.

TANJUG/JOVANA KULAŠEVIĆ

"Ovde u zgradi Rektorata studenti će moći da vide osam panela, dok su u Rektoratu izložene replike tri zastave. Na samom otvaranju u Velikoj Galeriji Doma kulture Studentski grad u Beograd bilo je izloženo sedam zastava. Pronalazak zastava je bio prilično komplikovan, ovo je prvi put da smo sve srpske zastave sakupili na jednom mestu, pri čemu nam je pomogao i istoričar Danko Leovac sa Filozofskog fakulte, koji je i potvrdio njihovu autentičnost", rekla je Smiljanićeva.

Prema njenim rečima, kada su došli na ideju da organizuju ovakvu izložbu, rešili su i da krenu u digitalizaciju nacionalnih simbola.

"U razgovorima s kolegama, pre svega sa direktorokom Fondacijom za srpski narod i državu, došli smo na ideju da počnemo digitalizaciju nacionalnih simbola, pre svega, srpske zastave. Tako da će Fondacija raditi na tom projektu", istakla je predsednica SKONUS-a.

Više o ovoj temi, pogledajte u videu ispod.

Izvor: prva

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Posle Ukrajine, sledeća je...

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas u Kišinjevu da bi Moldavija mogla da bude "sledeća na redu" ukoliko Ukrajina padne i da podrška Ukrajini garantuje njen opstanak.

13:34

17.9.2024.

1 d

Podeli: