Aktuelno 3

25.03.2024.

15:22

Glumac priznao da se drogirao sa ocem: "Pokušavao je da mi pokaže ljubav"

Iako mnogi Daunija pamte kao glumačku zvezdu poznatu po čestim ulogama ekscentričnih, ali inteligentnih likova, njegova životna priča zapravo je mnogo fascinantnija od svega što je ikad glumio.

Izvor: Večernji.hr

Glumac priznao da se drogirao sa ocem: "Pokušavao je da mi pokaže ljubav"
Profimedia

Podeli:

Danas je poznato holivudsko lice i jedan od najplaćenijih glumaca u filmskoj industriji, ali teško je naći i jednu poznatu facu kojoj su usponi i padovi bili tako dramatični kao što je slučaj sa karijerom ovogodišnjeg dobitnika Oskara, Roberta Daunija Džuniora.

Nakon što je osvojio  nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu na dodeli Oskara, govoreći na pozornici Dolbi Teatra, glumac se nije štedio zbijajući šale na račun svoje problematične prošlosti.

"Želeo bih da se zahvalim svom užasnom detinjstvu i Akademiji - tim redosledom. Evo moje male tajne: ja sam trebao ovaj posao više nego što je on trebao mene. I stojim ovde pred vama kao bolji čovek zbog toga", poentirao je glumac.

Iako mnogi Daunija pamte kao uvijek prisutnu glumačku zvezdu poznatu po čestim ulogama ekscentričnih, ali inteligentnih likova, njegova životna priča zapravo je mnogo fascinantnija od svega što je ikad glumio.

Danas je poznato holivudsko lice i jedan od najplaćenijih glumaca u filmskoj industriji, ali njenov život nije bio nimalo lep i lagan.

Ovaj američki televizijski i filmski glumac 1965. godine u Njujorku, u porodici filmskih radnika. Majka je bila glumica, a  otac je bio režiser. Oboje su, što će se pokazati važnim, bili hipici koji su imali lagan odnos prema drogi. Otac je Dauniju uzrastu od šest godina dopustio da proba marihuanu, a Robert je kasnije izjavio da je osećao da ga konzumiranje droge emotivno povezuje s ocem.

"Kad bismo se moj tata i ja drogirali zajedno, bilo je to kao da on tada pokušava da mi pokaže ljubav na jedan jedini način na koji je znao", izjavio je Dauni svojevremeno.

Daunije tokom 80-ih postigao vrtoglav uspeh, ali i pored toga, njegovu mladost obeležili su problemi sa drogom i zakonom.

U periodu od 1996. do 2001. godine nekoliko puta je uhapšen zbog posedovanja kokaina, heroina i marihuane. Na jednom od suđenja priznao je da je bio svestan da uz drogu drži obarač pištolja spreman da ga ubije, ali da jednostavno "voli ukus metala u ustima", te da je bio drogiran zavisnik od osme godine "zahvaljujući" ocu.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: