Aktuelno 1

24.03.2024.

20:46

"Priznanje Kejt Midlton o raku je produkt veštačke inteligencije, dokazi su jasni" VIDEO

Da li je video Kejt Midlton autentičan ili je u pitanju još jedna “podvala” u vidu montiranog sadržaja uz pomoć veštačke inteligencije? Da li princeza zaista ima rak? Samo su neka od pitanja koja intrigiraju svetsku javnost.

Izvor: B92.net

"Priznanje Kejt Midlton o raku je produkt veštačke inteligencije, dokazi su jasni" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Doktor Sandžej Gupta, glavni medicinski dopisnik CNN-a, izrazio je sumnju zbog "nepostojanja termina preventivne hemioterapije u medicini". Ovo su samo neka od pitanja na koja analtičari, poznavaoci informatike i računarstva, fotošopa i montaže, ali i stručnjaci pokušavaju danima da nađu odgovore.

Ono što je prevashodno izazvalo sumnju jeste odeća princeze. Naime, korisnici duštvene mreže X (nekadašnji Tviter) odmah su pronašli video star sedam godina na kojem Kejt nosi isti džemper na pruge i ima vrlo sličnu frizuru kao na novom snimku na klupi u Vindzoru gde saopštava da joj je otkriven rak.

Druga stvar koja je unela sumnju u verodostojnost i originalnost videa, po mišljenju teoretičara nove zavere, jeste priroda koja se ne pomera iza princeze.

Pozadina je vrlo statična, pa mnogi veruju da je u pitanju čuveni "green screen", te studijski obrađen snimak, ali su neki otišli korak dalje i napravili uz pomoć veštačke inteligencije video sa likom i glasom Megan Markl kako bi dokazali da je uz pomoć tehnologije danas moguće izmontirati i lažirati sve.

Napomenuli su tada da će poverovati da je na fotografiji ili snimku Kejt tek kada se zaista pojavi među narodom i odatle se obrati zabrinutoj javnosti.

Što se daljih "dokaza", kako se na mrežama navodi, tiče, u jednom trenutku nestaje prsten sa njene leve ruke, što je dodatno podgrejalo priče da je video ipak prošao kroz ruke montažera.

Analizirali su i položaj ramena Kejt Midlton, kao i njeno oko, koje na uspormenom i zumiranom kadru izgleda kao da se pomera, što je tviterašima-teoretičarima bilo dovoljno da izazovu ujdurmu i "zaključe" da na video snimku nije Kejt Midlton.

Još jedan detalj je po njihovom mišljenju sporan u čitavoj priči, a to je senka na klupi, koja je vrlo neprirodna, jer deluje kao da se pruge sa džempera u vidu senke ocrtavaju na klupi.

Zvanične informacije jesu da je princezi od Velsa dijagnostikovan rak nakon velike operacije abdomena u jaunaru ove godine i da će svu svoju pažnju i snagu u narednom periodu usmeriti na oporavak.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: