Aktuelno 7

28.10.2024.

21:08

Devojka zbog iznosa bakšiša koji zahteva od gostiju razbesnela Srbe VIDEO

Nakon što je devojka objasnila koliki bakšiš treba ostaviti konobaru u odnosu na iznos računa hrane i pića koji su gosti konzumirali, nastao je pravi "sukob" mišljenja u komentarima.

Izvor: B92.net

Devojka zbog iznosa bakšiša koji zahteva od gostiju razbesnela Srbe VIDEO
lunopark/Shutterstock

Podeli:

Naime, devojka na pomenutom snimku objašnjava koliki bakšiš treba ostaviti konobaru u odnosu na iznos računa hrane i pića koji su gosti konzumirali.

"Ne znaš koliki bakšiš da ostaviš kada popiješ kafu? Ja ću ti pomoći. Postoji pravilo da uvek od ukupnog iznosa ostaviš 10% bakšiša. Ako si popio kafu od 300 dinara, ostavljaš 30. Ako je tvoj račun, ipak, 3.500, ostavljaš 350. Sa ovim nema greške", ispričala je ona za Instagram stranicu lokala u kom radi, a snimak je odatle objavljen na društvenoj mreži X, gde je naišao na popriličan broj negativnih reakcija.

"U Americi je 20%, po Evropi 10%. Treba im dati bakšiš, plate su im male", "A treba da da i student koji je ušao u kafić dok čeka sledeće vežbe i srednjoškolac i roditelj koji čeka intervenciju deteta u bolnici i higijeničarka koja zarađuje mnogo manje? Ništa nije obaveza i sve je draga volja", "Ko je napisao ta pravila i gde", samo su neki od komentara na pomenuti snimak.

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: