Aktuelno 0

28.10.2024.

13:08

Žene obolele od raka dojke tvrde da su ih prevarile voditeljka i misica: "Nismo videle ni centa" VIDEO

Voditeljka Hana Tabaković Baksa i vlasnica licence za Miss Hrvatske Iva Loparić Kontek, koje su organizovale humanitarnu reviju za udruženje žena obolelih od raka dojke suočile su se s optužbama da novac nije stigao do onog kome je namenjen.

Izvor: B92.net

Žene obolele od raka dojke tvrde da su ih prevarile voditeljka i misica: "Nismo videle ni centa" VIDEO
ESB Professional/Shutterstock

Podeli:

Brojni poznati pevači, političari i kompanije godinama su podržavali humanitarne događaje, koje su organizovale novinarka i voditeljka Hana Tabaković Baksa i vlasnica licence za Miss Hrvatske, Iva Loparić Kontek. Ti događaji su bili posvećeni prikupljanju sredstava za udruženje žena obolelih od raka dojke "Pink Life".

Njih dve su organizovale i humanitarnu reviju City Modus, a sada se obe suočavaju s ozbiljnim optužbama da prikupljena sredstva nisu uplaćena udruženju, kako je javno obećano.

"Direktno s računa City Modusa nikada nismo dobili ni cent ni u jednom izdanju! Shvatila sam da dizajneri plaćaju misleći da novac ide udruženju 'Pink Life', pa sam kod poslednjeg City Modusa prošle godine tražila transparentnost. Kada sam tražila da se iznese tačan iznos, naišla sam na ljutnju," izjavila je predsednica udruženja Nives Morić za RTL, a preneo je Net.hr.

"Primila sam mejl koji je Iva Loparić Kontek slala jednoj dizajnerki u kojem se navodi da se kotizacije uplaćuju za humanitarnu akciju u korist 'Pink Lifea' i udruženja 'Palčići'", dodala je Morić.

Organizatorke sada najavljuju novu reviju koja bi trebalo da pomogne Klubu roditelja nedonoščadi 'Palčići' u nabavci aparata za bebe.

Međutim, ni ovde kako navodi Net.hr nije sve transparentno.

"Pre iventa u javnosti se pričalo da su uređaji već kupljeni, ali kasnije sam saznala da je sve donirala jedna firma", izjavila je predsednica Kluba Željka Vučko, , koja je dobila potvrdu da su uređaji već donirani.

"Kad smo stigli s postavljanjem štanda, Hana mi je predala kutiju s 'Baby Sense' uređajima za kućnu upotrebu, koji koštaju oko 160 eura", dodala je ona.

Neki od izlagača tvrde da su se osećali prevarenim jer su uplate vršene na privatne račune, pa su tražili povraćaj novca, što su navodno i dobili, a organizatorke odbacuju optužbe.

Jedna od organizatorki, Hana Tabaković Baksa, ljutito negira optužbe i autorku teksta upućuje na advokata.

"Nemamo ugovor s nijednim udruženjem, ovo je revija za mlade izlagače s humanitarnim karakterom. Nemamo obavezu ni prema kome, a iza nas stoje svi naši donirani proizvodi. Za sve ostalo obratite se advokatu Miljeviću, jer je ovo prešlo u klevetu. Ovo je sve otišlo predaleko" poručila je Tabaković Baksa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: