Aktuelno 8

27.10.2024.

16:32

Hrišćanske grupe organizovale masovan protest protiv istopolnih parova

Više stotina hiljada pripadnika hrišćanskih grupa u Južnoj Koreji održalo je danas u Seulu versku službu u znak protesta zbog presude suda koji je priznao istopolnim parovima pravo na državno zdravstveno osiguranje.

Izvor: Tanjug

Hrišćanske grupe organizovale masovan protest protiv istopolnih parova
Shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A

Podeli:

Na protestu su učestvovali hrišćani iz čitave Južne Koreje, a agencija Jonhap je, citirajući policiju, prenela da je prisustvovalo 230.000 ljudi.

Organizatori protesta su naveli da je učestvovalo čak 1,1 milion ljudi.

Možda vas zanima

Portparol organizacionog komiteta protesta, Kim Jeong-hi, kazao je da je odluka suda neustavna pošto istopolni brakovi nisu legalizovani.

Koalicija koja okuplja stotine LGBTQ aktivista i katoličkih i anglikanskih  organizacija izdala je saopštenje u kojem su osudili zajedničku službu hrišćanskih udruženja kao akti kojim se negiraju vrednosti inkluzivnosti, različitosti i poštovanja ljudskih prava u ime većine.

Možda vas zanima

Vrhovni sud je u julu potvrdio odluku višeg suda da partneri u istopolnim zajednicama imaju prava na nacionalno zdravstveno osiguranje, a taj potez je pozdravljen kao pobeda za LBGTQ zajednicu u zemlji koja u tom pogledu zaostaje za drugima u regionu, preneo je Rojters.
 

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: