Aktuelno 0

27.10.2024.

12:29

Sud ponovo odbacio razmatranje slučaja Aleka Boldvina

Sud u Novom Meksiku juče je odbacio mogućnost ponovnog razmatranja optužnice protiv glumca Aleka Boldvina zbog smrtonosne pucnjave na setu filma ”Rđa” 2021. godine.

Izvor: Klix.ba

Sud ponovo odbacio razmatranje slučaja Aleka Boldvina
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Podeli:

"Budući da se u izmenjenom zahtevu države navode argumenti koji su već bili izneseni, kao i argumenti koje je država odlučila da ne iznosi ranije, sud smatra da izmenjeni zahtev nije dovoljan", navodi se u odluci sudije Marlou Somer.

Sud je odbacio zahtev države za obnavljanje optužbi za ubistvo iz nehata, koje su odbačene u julu, nakon što se tokom suđenja saznalo da su tužioci uskratili dokaze odbrani.

Boldvinovi advokati su tvrdili da je bojeva municija koja je došla u ruke lokalnih organa za sprovođenje zakona u vezi sa istragom bila "skrivena" od njih.

Somer je istakla da je problem sa dokazima o municiji "nepotrebno odložio postupak", kao i da je "veoma štetan" za Boldvina.

"Država ne iznosi nikakve činjenične ili pravne argumente koji bi opravdali odobravanje predloga za ponovno razmatranje", napisala je ona.

Snimateljka Halina Hačins ubijena je u oktobru 2021. godine kada ju je Boldvin upucao, smatrajući da se u pištolju, koji je koristio dok je vežbao snimanje scene u filmu, nalaze ćorci.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: