Aktuelno 2

26.10.2024.

19:28

Blistavu karijeru glumice prekinula bolest: Veliki deo mog mozga nije u funkciji, pravo je čudo što sam živa

Glumicu Emiliju Klark publika širom sveta zavolela je kao Deneris u hit seriji "Igra prestola", a ona je nedavno proslavila 38. rođendan.

Izvor: kurir.rs/I.M.

Blistavu karijeru glumice prekinula bolest: Veliki deo mog mozga nije u funkciji, pravo je čudo što sam živa
Profimedia

Podeli:

Izgradila je neverovatnu karijeru, ali iako je mlada suočila se sa najozbiljnim životnim problemima, a kako tvrdi upravo ju je uloga u hit serijalu "Igra prestola" zaštitila na isti način kao što su zmajevi čuvali Deneris.

Srbi su bili opčinjeni vatrenom Deneris

Godine 2017. postala je najplaćenija televizijska glumica, "naplaćujući" čak milion i po dolara po epizodi.

"U početku prve sezone nisam imala pojma šta radim. To je bio moj treći put na setu i odjednom su mi tražili da snimam potpuno naga. Bilo je šokantno i užasavajuće. Nisam znala šta oni žele, nisam znala čak ni šta ja želim", govorila je ranije i dodala:

"Uloga Deneris mi je obeležila život, uvek ću joj biti odana, u to ime imam tetovažu moja tri zmaja na zglobu."

Možda vas zanima

Cene između 500 - 20.000 dolara

Hiljade predmeta iz "Igre prestola" na aukciji

Posle osam sezona epske sage "Igra prestola", više od 2.000 predmeta iz ove popularne serije američke televizijske mreže HBO biće izloženi na aukciji, po cenama od 500 do 20.000 dolara.

21:37

3.9.2024.

52 d

Moždani udar

Njenu blistavu karijeru umalo je zaustavio hemoragijski moždani udar prouzrokovan pucanjem aneurizme u mozgu, koji je doživela 2011. godine.

Tada je, kako je ranije opisala, osetila "nezamisliv" bol u glavi, ali je na vreme otišla kod doktora, te je uspela da se vrati na posao samo par nedelje posle, taman za snimanje druge sezone.

Profimedia/Ray Tang / Anadolu

"Patila sam od stanja koje se zove afazija, što je posledica traume koju je moj mozak pretrpeo. Tražila sam od medicinskog osoblja da me puste da umrem. Moj posao, ceo moj san o tome kakav bi moj život bazira se na jeziku, na komunikaciji. Bez toga sam bila izgubljena - otkrila je glumica.

Samo dve godine kasnije, tragedija se ponovila i ovaj put donela mnogo ozbiljnije posledice. Iako joj je bila obećana relativno jednostavna operacija, Klark je rekla da je druga bila još mučnija od prve.

Možda vas zanima

"Kada su me probudili, vrištala sam od bola. Postupak nije uspeo. Imala sam veliko krvarenje i lekari su jasno rekli da su moje šanse da preživim neizvesne ako ponovo ne operišu", prisetila se glumica.

Glumica je posle drugog moždanog udara, 2013, razvila afaziju i privremeni gubitak pamćenja.

"Veliki deo mog mozga više nije u funkciji, pravo je čudo što sam živa, što mogu da pričam, radim, doktori su u šoku, kao i ja. Definitivno sam imala sreće", izjavila je hrabra "džepna Venera", kako je često nazivaju u medijima.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: