Aktuelno 0

25.10.2024.

19:54

Poznata glumica o porodičnom nasilju: "Zlostavljači vas prvo izoluju od svih"

Zvezda serije Moderna porodica, Sara Hajland, progovorila je o sipstvenom iskustvu sa porodičnim nasiljem.

Izvor: b92.net/index.hr

Poznata glumica o porodičnom nasilju: "Zlostavljači vas prvo izoluju od svih"
EPA-EFE/NINA PROMMER

Podeli:

Hajland je podelila izazove sa kojima se suočila tokom toksične veze te govorila o važnosti podrške i otvorenog razgovora o nasilju, posebno među onima koji su zbog zlostavljanja izolovani od svojih najbližih.

Primajući nagradu za hrabrost zbog zalaganja za dobrobit životinja i osvešćivanje o porodičnom nasilju, glumica je podelila iskustvo suočavanja s nasiljem.

"Verujem da će, ako više pričamo o tome, više žena, muškaraca i svih ljudi koji su u nasilnim vezama osećati slobodu da razgovaraju o svojim iskustvima sa bližnjima, umesto da dopuste zlostavljaču da ih izoluje, što je često prvi korak koji nasilnici preduzimaju", izjavila je Hajland naglašavajući važnost otvorenog razgovora o problemima.

"Sve vreme misliš da si ti kriv i da si mogao bolje, da si mogao ranije izaći iz toga, mogao si reći ljudima", rekla je Hajland opisujući kako se i sama povukla iz društva svojih prijatelja.

Glumica je u septembru 2014. prijavila bivšeg dečka Meta Prokopa zbog verbalnog i fizičkog zlostavljanja tokom njihove petogodišnje veze.

Iz prijave se saznalo da je Prokop tokom veze pokazivao nasilne obrasce ponašanja, pretio joj više puta. a jednom je čak pokušao i da je zadavi.

Prijavi je prethodila i intervencija glumice Džulije Boven, koja je takođe glumila u seriji Moderna porodica. Zabrinuta zbog pretnji koje je Hajland dobijala, Boven je pomogla koleginici da okonča toksičnu vezu.

"Sarino putovanje suočavalo ju je sa mnogim izazovima, i fizičkim i emocionalnim, još od ranog detinjstva. Svakom se izazovu suprotstavila odlučnošću, dostojanstvom i ranjivošću. Tako sam ponosna što joj Variety odaje priznanje nagradom za hrabrost", komentarisala je Boven.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: