Aktuelno 1

25.10.2024.

12:42

Glumac Moamer Kasumović se oglasio prvi put nakon osude za pedofiliju FOTO

Moamer Kasumović, koji je u Sarajevu osuđen zbog bludničenja nad maloletnikom, oglasio se na Fejsbuku prvi put nakon presude.

Izvor: B92.net

Glumac Moamer Kasumović se oglasio prvi put nakon osude za pedofiliju FOTO
Z. Milutinovic/ATAImages

Podeli:

Glumac je na svom Fejsbuk profilu podelio članak koji govori da je njegova presuda bila nezakonita i da je kao takva morala biti ukinuta.

Članak koji je podelio je objavljen na crnogorskom portalu Pobjeda.me te je reč o autorskom tekstu Kasumovićevog pravnog zastupnika Mihaila Volkova.

U ovom tekstu Volkov optužuje Opštinski sud BiH da je prekršio niz pravila pa tvrdi da to "onda logično nameće i pitanje da li je sam Kasumović zakonito osuđen i da li je uopšte kriv".

Inače, Kasumović će se naći u crnogorskom Registru počinitelja kaznenih dela protiv polne slobode.

Iz Ministarstva pravde Crne Gore poručili su da je uredbom o načinu vođenja kaznene evidencije propisano da se u nju uključe i osobe koje su strani sudovi osudili za kaznena dela.

Podsetimo, zvezda popularne serije "Lud, zbunjen, normalan" Moamer Kasumović je prijavljen 2021. godine zbog bludnih radnji nad maloletnikom, a 2023. godine Opštinski sud u Sarajevu mu je izrekao kaznu zatvora od jedne godine.   

Prema zakonima Bosne i Hercegovine, kazna do godinu dana može biti otkupljena, što je Kasumović i učinio, uplativši 36.500 KM i izbegavši zatvor.

Uprkos presudi, koja je tek nedavno dospela u javnost, Kasumović je nastavio s glumačkom karijerom, bio aktivan u pozorištu i pojavio se u nekoliko televizijskih serija.

Međutim, nakon što su detalji slučaja izašli na videlo, glumac je izgubio angažmane u pozorištu i nekoliko planiranih uloga, te se još nije javno oglasio.

Dodatno, još nekoliko osoba je izašlo u javnost s optužbama za seksualno zlostavljanje protiv ovog glumca.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: