Aktuelno 6

24.10.2024.

9:51

Bivša manekenka optužila Trampa za seksualno zlostavljanje: "Bila je to bolesna igra" FOTO

Bivša manekenka Stejsi Vilijams optužila je republikanskog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima i bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da ju je 1993. godine seksualno zlostavljao.

Izvor: Tanjug

Bivša manekenka optužila Trampa za seksualno zlostavljanje: "Bila je to bolesna igra" FOTO
EPA-EFE/WILL OLIVER

Podeli:

Vilijamsova je navela da ju je Tramp, kojeg je upoznala preko preminulog optuženog seksualnog zlostavljača Džefrija Epštajna, dodirivao na neželjen seksualan način, u incidentu koji se dogodio u Trampovoj kuli, za koji je navela da veruje da je bio svojevrsna "uvrnuta igra" dvojice muškaraca, preneo je Gardijan.

Stejsi Vilijams, koja je 1990-ih radila kao profesionalni model, rekla je da je tadašnjeg republikanskog milijardera Donalda Trampa prvi put upoznala 1992. godine na božićnoj zabavi, na koju je otišla na poziv američkog finansijera Džefrija Epštajna, kojeg je poznavala od ranije.

Vilijamsova je navela da ju je, kada je stigla, Tramp povukao prema sebi i da joj je dodirivao grudi, kao i struk i zadnjicu.

Dodala je da je zbog toga bila "duboko uznemirena", kao i da joj se tada učinilo da je videla Donalda Trampa kako se smeši Epštajnu.


Epštajn je i sam bio optužen za seksualno zlostavljanje i silovanje mladih devojaka, a izvršio je samoubistvo vešanjem u zatvoru u Njujorku 2019. godine.

Vilijamsova je rekla i da je Tramp 1993. godine njenom agentu poslao razglednicu putem kurira, na kojoj je bila slika njegove rezidencije Mar-a-Lago u Palm biču, na kojoj je na poleđini rukom napisano: "Stejsi - vaš dom daleko od doma. S ljubavlju, Donald".

Ona je tu razglednicu pokazala novinarima Gardijana.

"Ideja da se to čudoviše vrati u Belu kuću je moja najgora noćna mora", rekla je Vilijamsova, koja je navela da se nakon tog navodnog napada osećala "poniženo", kao i da smatra da je bila žrtva "bolesne igre" bivšeg američkog predsednika i Epštajna.

Prema navodima Gardijana, Stejsi Vilijams (56) je to otkrila tokom razgovora na internetu sa grupom "Preživeli za Kamalu", koja sebe opisuje kao koaliciju preživelih žrtava seksualnog napada, a koja podržava demokratsku kandidatkinju na predstojećim izborima u SAD.

Na pitanje da li je ranije razmišljala o istupanju u javnost, jer su druge žene iznosile slične optužbe protiv Trampa, Vilijams je rekla da je htela da izbegne negativnu pažnju javnosti.

"Napustila sam posao. Namerno sam nestala jer volim da budem anonimna i volim svoj život obične građanke. Zatim sam pratila šta se dogodilo ženama koje su izašle sa svedočenjima u javnost. Trpele su uvrede. Pomisao da to učinim, pogotovu kao majka, jednostavno nije bila moguća", rekla je ona za Gardijan.

Sekretarica za štampu Trampovog izbornog štaba Karolina Levit, odbacila je ove optužbe.

"Ove optužbe, koje je iznela bivša aktivistkinja Baraka Obame, i koje su objavljene na poziv izbornog štaba Kamale Haris dve nedelje pre izbora, nedvosmisleno su lažne. Očigledno je da su ovu lažnu priču izmislili Harisova i njezin izborni štab", zaključila je Levit.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: