Aktuelno 1

23.10.2024.

20:13

Ko je bio svirepo ubijeni gruzijski glumac? "Svi su ga voleli i poštovali"

Poznati gruzijski glumac Josif Tkač ubijen je zajedno sa suprugom Ljudmilom u Bakuu.

Izvor: b92.net/topbuzztimes.com

Ko je bio svirepo ubijeni gruzijski glumac? "Svi su ga voleli i poštovali"
Shutterstock/kckate16

Podeli:

Ovim povodom oglasio se zamenik direktora Azerbejdžanskog državnog akademskog ruskog dramskog teatra, Ilham Mammadov. 

"Josif Tkač bio je veoma talentovana i izuzetno pozitivna osoba. S ljubavlju i energijom igrao je u predstavama za odrasle i decu, uživajući u svom radu. Imao je vrlo ljubazan i iskren odnos sa celim timom. Svi su ga voleli i poštovali."

Prema njegovim rečima, Josif Tkač je radio u pozorištu više od 20 godina.

Poznati glumac i njegova žena ubijeni u Azerbejdžanu

"Čak i nakon penzionisanja, nije napustio teatar. Često ga je posećivao i viđao svoj voljeni tim. Imao je dobar odnos sa suprugom. Koliko nam je poznato, njegova deca su živela u inostranstvu. Neka se Bog smiluje našoj deci! Bio je izuzetan glumac! U ime tima izražavamo najdublje saučešće onima koji su ga voleli", dodao je Mamadov.

Treba napomenuti da je Josif Tkač autor dela poput „Красавец-мужчина“ („Zgodan čovek“), „Грешные истории“ („Grešne priče“), „Квартира“ („Stan“), „Наполеон 1“ („Napoleon 1“) i „Театр“ („Teatar“), u kojima je tumačio brojne uloge.

Iosif Zusevič Tkač, rođen je 1939. godine.

Kako izveštava Oku.Az, Josif Tkač je diplomirao na Azerbejdžanskom državnom politehničkom institutu 1970. godine. Od 1995. godine bio je glumac Ruskog dramskog teatra.

Njegova supruga, Ljudmila Mihajlovna Tkač, radila je kao učiteljica u Elitnoj gimnaziji. Godine 2015, po naredbi predsednika, dodeljena joj je počasna titula "Zaslužni učitelj" za doprinos razvoju azerbejdžanskog obrazovanja.

Podsetimo, dana 22. oktobra, oko 21 čas, policija je primila informaciju o ubistvu Josifa Zuseviča Tkača, rođenog 1939. godine, i njegove supruge Ljudmile Mihajlovne Tkač, rođene 1944. godine, u nasimskom okrugu Bakua.

Oku.Az prenosi da je ovu vest saopštila pres služba Ministarstva unutrašnjih poslova.

Navodi se da je Islam Hadijev, rođen 1973. godine, osumnjičen za počinjenje ovog zločina, identifikovan i uhapšen.

Incident je pod istragom.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: