Aktuelno 0

25.10.2024.

8:34

"Sahranjivao sam svoju bebu, ležala je u kovčegu, a onda je pomerila ruku..." FOTO

Osmomesečnu Kiaru lekari su proglasili mrtvom, a 16 sati kasnije, tokom sahrane beba je pomerila ruku, psole čega su je vratili u bolnicu, ali nažalost dete je preminulo i sada je pokrenuta istraga.

Izvor: b92.net/Daily mail

"Sahranjivao sam svoju bebu, ležala je u kovčegu, a onda je pomerila ruku..." FOTO
Shuterstock/Robert Hoetink

Podeli:

Kiara Krislaine de Moura dos Santos iz Brazila proglašena je mrtvom, ali tokom pripreme za sahranu, rođaci su primetili da beba pomera ruku i vratili su je u bolnicu, u kojoj je 16 sati ranije proglašena mrtvom.

Njen tata Kristijano Santos javno je ispričao šta se desilo.

Beba je, kako je naveo, čak čvrsto stegla prste rođaku koji ju je dodirnuo kada je video da je pomerila ruku. U kapeli je bio i farmaceut koji je otkrio da devojica diše i pozvao je hitnu pomoć, preneo je Dejli mejl.

Kiara je ponovo prebačena u bolnicu, 16 sati nakon što su lekari pomislili da je umrla. Imala je puls i nivo zasićenja kiseonikom od 84 procenta, zbog čega pacijentima treba hitna nega. Takođe, nisu pronašli tragove ukočenosti koja obično ukoči telo između šest i osam sati nakon smrti.


Nažalost, ubrzo je preminula i lekari su ponovo konstatovali njenu smrt.

"Već smo bili shrvani. Onda je došlo malo nade, ali sve je bilo uludo", rekao je Kristijano Santos.

Šokantni incident dogodio se nakon što je Kiarino telo odneto iz bolničke mrtvačnice Faustino Riskaroli u Koreja Pintu, u brazilskoj državi Santa Katarina, u pogrebni zavod.

Njeni roditelji su doneli odeću da je obuku za sahranu, služba je počela u 19 časova, samo 16 sati nakon što je Kiara proglašena mrtvom.

Bolnica je, suočena sa istragom brazilske policije, priznala da su proglasili da je dete umrlo 16 sati ranije, a zatim ponovo potvrdili smrt kasnije kada je dete ponovo vraćeno.

Gradske vlasti Koreja Pinto se kasnije izvinile Kiarinoj porodici i obećale punu istragu sa izveštajem u roku od 30 dana.

Portparol je rekao:

"Opština Koreja Pinto se trudi da obezbedi najbolju negu za sve građane i potvrđuje da, ni pod kojim okolnostima, bilo koji profesionalac ne može da izdaje sertifikate ili izjave bez odgovarajuće procene stanja pacijenta. Pored toga, svi zdravstveni radnici su stalno posvećeni poslu i imaju kontinuiranu obuku, a dobrobit ljudi naš je prioritet".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: