Aktuelno 0

22.10.2024.

19:00

Bivši direktor čuvene modne kompanije uhapšen zbog optužbi za trgovinu ljudima VIDEO

Bivši izvršni direktor modnog giganta Abercrombie & Fitch (A&F) i njegov britanski partner uhapšeni su zbog sumnje za trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorišćavanja.

Izvor: b92.net/BBC

Bivši direktor čuvene modne kompanije uhapšen zbog optužbi za trgovinu ljudima VIDEO
Profimedia

Podeli:

Majk Džefris, njegov partner Metju Smit i njihov navodni posrednik uhapšeni su u utorak ujutru, prenosi BBC.

Očekuje se da više detalja o hapšenju uskoro saopšte Federalni istražni biro (FBI) i kancelarija tužilaštva na konferenciji za medije.

Advokati Džefrisa i Smita ranije su negirali bilo kakvu krivicu svojih klijenata.

Odgovarajući na najnovije vesti, Džefrisov advokat je izjavio: "Odgovorićemo detaljno na optužbe nakon što optužnica bude otpečaćena, ali planiramo to da uradimo u sudnici, ne u medijima".

Advokat gospodina Smita je zamoljen za novi komentar, ali je odbio da komentariše najnovija dešavanja.


FBI je otvorio istragu prošle godine nakon što je Bi-Bi-Si otkrio tvrdnje da su Majk Džefris i njegov partner seksualno iskorišćavali i zlostavljali muškarce na događajima koje su organizovali u svojim rezidencijama i hotelima u Njujorku širom sveta.

Istraga Bi-Bi-Sija je otkrila da je postojala sofisticirana operacija koja je uključivala posrednika i mrežu regruta koji su imali zadatak da regrutuju muškarce za događaje. Nakon izveštavanja Bi-Bi-Sija, u Njujorku je podneta građanska tužba u kojoj su Džefris i Smit optuženi za trgovinu ljudima u seksu, silovanje i seksualni napad.

Optužena je i firma Abercrombie & Fitch da je finansirala operaciju trgovine seksom koju je vodio njen bivši izvršni direktor tokom dve decenije na čijem je čelu bio.

Prema američkom zakonu, seksualna trgovina uključuje navođenje odrasle osobe da putuje u drugu državu ili zemlju radi seksa za novac upotrebom sile, prevare ili prinude.

Potvrđujući hapšenje, Bred Edvards iz "Edvardsa Hendersona", građanski advokat koji zastupa neke od navodnih žrtava, rekao je: „

"Ova hapšenja su veliki prvi korak ka postizanju pravde za mnoge žrtve koje su eksploatisane i zlostavljane kroz ovu šemu trgovine seksom koja je funkcionisala dugi niz godina pod legitimnim pokrićem koje je 'Abercrombie' pružao.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: