Aktuelno 4

22.10.2024.

20:52

S mužem spava na oltaru, sina smestila u podrum: Staru crkvu pretvorila u svoj dom VIDEO

Prisila i njen suprug Morton žive u crkvi staroj 154 godine, a kako izgleda unutrašnjost ovog nesvakidašnjeg doma podelili su sa svojim pratiocima na TikToku.

Izvor: B92.net

S mužem spava na oltaru, sina smestila u podrum: Staru crkvu pretvorila u svoj dom VIDEO
Shutterstock/Cuchini

Podeli:

Prisila je, kako se može videti u snimku, prvo obišla crkvu, pa pokazala studio u kojem pravi ručne radove. Pokazala je i spavaću sobu smeštenu na "istočnom oltaru" i zid koji koriste za projekcije filmova.

Većinu večeri, Prisila, suprug i sin provode na "zapadnom oltaru", koji im predstavlja dnevni boravak. 

"Česti pronađem dobar komad nameštaja u smeću i donesem ga kući", rekla je Prisila i dodala da uvek ima inspiraciju da od starog i bačenog, napravi nešto lepo i upotrebljivo. 

Crkva je zadržala brojne originalne karakteristike, uključujući orgulje, koje je Prisila pretvorila u improvizovani bar. Još jedne orgulje dobili su besplatno, a jedna prostorija inspirisana je filmom "Čarobnjak iz Oza".

Prisila je talentovana i za slikanje, voli i da piše, a njen najnoviji kreativni rad je šuma od papirnih stabala visokih šest metara.

U trpezariji ima sto dugačak šest metara.

"Bez Mortona, ništa od ovoga ne bi bilo moguće", rekla je Prisila, a za preuređenje stare crkve u dom naglasila je da je to ostvarenje njenih snova.

U crkvi ima i "sobicu za kakao" i  biblioteku, u kojoj je je i krevet za goste.

"Tu spava moja sestra kada nam dođe u posetu", objasnila je Prisila i otkrila da njen živi u podrumu od 220 kvadrata i da ima čak dve spavaće sobe.

Jedan od najuzbudljivijih delova crkve je zvonik, sa kojeg se pruža pogled na celo selo u Pensilvaniji.

"Imamo oko 900 kvadratnih metara stambenog prostora na pet spratova. Imamo dva podruma, jedan savršen za našeg sina, a drugi je malo jeziv, ali nadam se da će jednog dana postati moj studio za izradu stakla", navela je ova snalažljiva Amerikanka.

Poseban utisak na mnoge je ostavio zvonik, naročito noću kada se upale sveta i kada sve deluje kao iz bajke. 

"Koristimo robotski usisivač, nema puno prašine i trošimo manje od dva sata nedeljno na čišćenje", otkrila je Prisila kako održava higijenu svog ogromnog i neobičnog doma.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: