Aktuelno 0

21.10.2024.

8:04

Porodilja sve zaprepastila jednim potezom: "To preporučujem svakoj mami"

Mikelti Braun Padron, zvezda rijalitija "Sister wives", (Sestre supruge), podelila je najbizarniju stvar koju je uradila nakon porođaja, nešto što iskreno preporučuje svim novopečenim majkama, piše People.

Izvor: Avaz.ba

Porodilja sve zaprepastila jednim potezom: "To preporučujem svakoj mami"
Shutterstock/fizkes

Podeli:

Naime, u poslednjoj epizodi emisije u kojoj je učestvovala, Mikelti tvrdi da je pojela placentu odnosno svoju posteljicu nakon što je u novembru 2022. sa suprugom Antoniom Tonijem Padronom dočekala sinove blizance Arčera Benksa i Ejsa Mekorda.

Razgovarajući sa sagovornicom o svom postporođajnom iskustvu, ova 28-godišnja majka troje dece iznenadila je sve ovim podatkom.

Možda vas zanima

Promo

Prvi dani kod kuće nakon carskog reza: Saveti i smernice

Porođaj carskim rezom je u mnogim situacijama najbolji izbor i jedina opcija za bezbedno rađanje, ali nosi brojne rizike i teži oporavak. Sedmicama nakon izvedene intervencije se osećaju posledice: bolovi u predelu rane, krvarenje, umor, manje energije, bolovi u leđima…

9:55

29.2.2024.

235 d

"Meni je super. Jedem svoju posteljicu, tako da je divno. Preporučujem svakoj ženi da samo pojede svoju placentu. Placenta sadrži sve hranljive materije - sve one zaista dobre stvari koje pomažu u hranjenju bebe kada ste trudni, a posteljica je zapravo inkapsulirana", rekla je ona.

Opisujući svoje iskustvo i preporučujući da je "vrlo dobro" za sve majke jedenje posteljice, podsetila se da je pojela i posteljicu nakon što je rodila svoju prvu ćerku Avalon u aprilu 2021. godine, prenosi Telegraf.rs.

"Bilo je neverovatno. Mislim da mi je to zaista pomoglo posle porođaja sa Avalonom. To mi je zaista pomoglo da se oporavim, pa sam odlučio da to ponovim sa svojim momcima. I do sada mi je to mnogo pomoglo - priseća se Mikelti.

Upitana kako je pojela placentu, ona se priseća da ju je prvo zagrizla sirovu.

"Odmah sam zagrizla posteljicu, sirovu. Bezukusna je... A onda sam drugi deo pretvorila u smuti. Ustvari, imam sliku posteljice na telefonu i vide se tragovi ugriza kada sam je zagrizla", opisuje ova žena.

Možda vas zanima

Producenti emisije su tada odlučili da u odvojenim "ispovedaonicama" pitaju druge mame o tome šta misle o jedenju posteljice. Jedna od njih, Meri Braun, rekla je da "ne bi ni na koji način, ni u kom obliku" jela placentu, dok je druga mama, Kristin Braun, priznala da bi to učinila "u trenu".

Treća supruga, sestra Robin, šokirala je sve svojim priznanjem.

"Sad ću vas sve šokirati. Ja sam to prva uradila. To je nešto što je moja babica predložila i ja sam samo pomislila: "Daj da probam", rekla je, objašnjavajući da joj je sve to veoma pomoglo kod postporođajne depresije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: