Aktuelno 0

19.10.2024.

7:59

Opasan trend zaludeo tinejdžere: Maskirani u životinje, reže i ujedaju prolaznike FOTO/VIDEO

Trend nazvan "kvadrobik" ima sve više pristalica među tinejdžerima, koji oponašaju životinje, nose maske, hodaju na sve četiri, reže i ujedaju prolaznike po ulici, zbog čega je alarmirana i policija.

Izvor: B92.net/ The Telegraph

Opasan trend zaludeo tinejdžere: Maskirani u životinje, reže i ujedaju prolaznike FOTO/VIDEO
Shutterstock/Yulia Mazhan

Podeli:

Bizaran trend među tinejdžerima, nazvan "kvadrobik", alarmirao je nadležne u Rusiji i njenim bivšim republikama.

Tinejdžeri, navodno, oponašaju životinje, nose maske, hodaju na sve četiri, reže ili mjauču, a sve češće i napadaju prolaznike, zbog čega policija u Uzbekistanu traga za najmanje jednim tinejdžerom, koji je s maskom psa ugrizao osobu na ulici, prenosi The Telegraph.

Na mrežama kruže snimci i fotografije ljubitelja ovog trenda, dok tamošnje ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava da će u slučaju neprimerenog ponašanja kazniti njihove roditelje.

U Uzbekistanu, bivšoj sovjetskoj državi u centralnoj Aziji, policija je u potrazi za najmanje jednim tinejdžerom, obučenim kao pas, koji je ugrizao prolaznika.

Kamera sa obližnje prodavnice snimila je grupu kvadrobera, kako lutaju duž pločnika u Taškentu noseći maske i repove. Druge fotografije prikazuju devojku kostmiranu kao mačka kako goni psa. Uzbekistansko ministarstvo unutrašnjih poslova sada je zapretilo da će kazniti roditelje tih tinejdžera sa 1,9 miliona uzbekistanskih suma (oko 112 funti).

"Stručnjaci veruju da ‘kvadrobik’ može da decu trajno učini agresivnimi da će zbog toga povređivati i sebe i druge. Može dovesti i do promene svesti dece i njihove izolacije od društva", navodi se.

Smatra se da je 'kvadrobik' inspirisan jednim japanskim sprinterom, odnosno njegovim rekordom u trčanju na sve četiri.

Deluje da je trend prešao iz Japana i Severne Amerike do Rusije, Kazahstana, Uzbekistana i Ukrajine.


Ruska senatorka Natalija Kosihina predložila je zabranu 'kvadrobika'.

"Moramo se pobrinuti da deca budu više zainteresovana za sportske i obrazovne aktivnosti, koje ne bi štetile psihi i zdravlju drugih", rekla je ona.

S druge strane, pojedini psiholozi smatraju da je reč o bezopasnoj zabavi i dečjoj igri.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: