Aktuelno 0

15.10.2024.

15:18

"Kad dođeš Bogu na istinu...": Bora Đorđević dobio mural i u Novom Sadu FOTO

Posle Jagodine i Beograda, legendarni Bora Đorđević je dobio mural i u Novom Sadu, 40 dana nakon smrti, a uz sliku, naveden je i stih iz njegove najpopularnije pesme "Pogledaj dom svoj, anđele".

Izvor: B92.net

"Kad dođeš Bogu na istinu...": Bora Đorđević dobio mural i u Novom Sadu FOTO
RINA/SaskiArt

Podeli:

Legendarni roker Borisav Đorđević, Bora Čorba, umro je 4. septembra 2024. u 72. godini.

U subotu, 12. oktobra, održan mu je četrdesetodnevni pomen.

Na dan sahrane, na jednoj stambenoj zgradi u Jagodini, osvanuo je prvi mural s njegovim likom, koji je naslikao mladi umetnik Sava Maravić.

Potom je dobio mural i u Doboju, a 40 dana nakon smrti u Beogradu, pa odmah zatim i u Novom Sadu.

Kao i u Beogradu, i u Novom Sadu, umetnik je uz Borinu sliku na zidu jedne zgrade u naselju Liman, naveo tekst njegove najpopularnije pesme "Pogledaj dom svoj anđele", odnosno stih: "Kad dođeš Bogu na istinu, nek ti u duši vlada mir! 1952-2024".

Kao i prethodne murale posvećene legendarnom frontmenu "Riblje čorbe" i ovaj u Novom Sadu mnogi su fotografisali i objavili na društvenim mrežama.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Podeli: