Aktuelno 3

14.10.2024.

13:50

Tragedija: Poznati influenser poginuo dok se snimao za društvene mreže

U Španiji je u nedelju tragično izgubio život 26-godišnji engleski influencer prilikom pokušaja snimanja "izazova" na mostu u Talaveri de la Reina, u provinciji Toledo, koji se smatra najvišim mostom u ovoj zemlji.

Izvor: b92.net/hola.com

Tragedija: Poznati influenser poginuo dok se snimao za društvene mreže
Shutterstock/Tachamontes

Podeli:

Prema informacijama koje je prenela EFE, nesreća se dogodila oko sedam sati ujutru kada je mladić izgubio ravnotežu dok se penjao na konstrukciju visoku 192 metra iznad reke Tajo.

Kako je saopštio grad Talavera de la Reina, preminuli je bio u društvu 24-godišnjeg sugrađanina, takođe britanske nacionalnosti, koji je bio svedok ovog tragičnog događaja. Macarena Muñoz, gradska savetnica za javnu sigurnost, istakla je da je "ovaj tužan ishod podsetnik na to da je penjanje na most potpuno zabranjeno, što su ponavljali više puta."

Prema saznanjima iz istrage, obojica su doputovala u Talaveru specijalno da bi se popeli na most i snimili sadržaj, bez ikakvih zaštitnih sredstava ili pojaseva. Slučaj je prijavio vozač koji je prošao pored mesta nesreće i primetio šta se dogodilo.

Možda vas zanima

Na mesto događaja brzo su stigli pripadnici Nacionalne policije, vatrogasci i ekipa hitne pomoći, ali nažalost, nisu mogli pomoći mladiću koji je poginuo na licu mesta. Policija je navela da se influencer nalazio na visini od oko 40 do 50 metara, što predstavlja otprilike četvrtinu ukupne visine mosta kada je izgubio ravnotežu.

"Drugi mladić bio je u šoku i nije mogao da govori. Očigledno je još uvek veoma traumatizovan", rekli su zvaničnici, dodajući da neće biti optužen za bilo kakav zločin, a lokalne vlasti će odlučiti da li će ga sankcionisati zbog nelegalnog ponašanja.

Istraga će dodatno rasvetliti okolnosti nesreće, pri čemu se sumnja da je loše vreme moglo igrati ključnu ulogu, s obzirom na to da se veruje da je u Talaveri pre tragedije padala jaka kiša, što je površinu učinilo klizavijom.

Telo preminulog mladića prevezeno je u mrtvačnicu, a očekuje se da će autopsija doneti dodatne informacije o uzrocima njegove smrti.

Možda vas zanima

Most u Castilla-La Mancha, koji je otvoren 2011. godine i ima 152 čelična kabla, smatra se drugim najvišim mostom u Evropi.

Takođe, ovo nije prvi put da neko pokušava da se popne na strukturu radi snimanja sadržaja, budući da su se u poslednjih nekoliko godina dogodili slični incidenti.

Lokalni zvaničnici ponovo su naglasili značaj poštovanja zabrana i sigurnosnih pravila na mestima sa visokim rizikom.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

21 h

Podeli: