Aktuelno 0

12.10.2024.

11:51

Ostaci Amerikanke koja je ronila u Indoneziji pronađeni u stomaku ajkule FOTO

Amerikanka Kolin Monfo nestala je 26. septembra u moru u Indoneziji dok je ronila oko ostrva Puluau Reong, a njeno telo je, nekoliko dana kasnije, pronašao lokalni ribar, i to u stomaku ajkule.

Izvor: Tanjug

Ostaci Amerikanke koja je ronila u Indoneziji pronađeni u stomaku ajkule FOTO
Shutterstock/Vladimir Turkenich

Podeli:

Kolin Monfo (68) je krenula na ronjenje, ali nikada nije isplivala, jer je uletela u snažnu morsku struju, piše francuski list Figaro.

Delove njenog tela otkrio je lokalni ribar nekoliko dana kasnije, i to u stomaku ajkule, 120 kilometara od ostrva Puluau Reong, odakle je Monfoova krenula na ronjenje.

"Mislio sam da je ajkula progutala plastiku ili mrežu za pecanje", izjavio je ribar i potvrdio da je kasnije shvatio da su u stomaku ribe bili ostaci žene.

Monfo je bila na odmoru sa suprugom Majkom kada se dogodila tragedija, a nakon jezivog otkrića proglašena je mrtvom.

"Njene otiske prstiju koriste američka ambasada i lokalna vlada kao dokaz smrti. To ne bi bilo moguće da ju je ajkula napala pre nekoliko nedelja", izjavila je prijateljica nastradale, Kim Sas.

Prema njenim rečima, njena prijateljica bila je odličan ronilac i da je uspešno izvela više od hiljadu zarona.

Suprug Kolin Monfo, Majkl kaže da ona ne bi volela da zna da je "ajkula umrla zbog nje" i da je njena smrt doprinela lošoj reputaciji ovih morskih grabljivaca.
  

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: