Aktuelno 0

11.10.2024.

17:45

Merilina Mensona žene optužile za silovanje i mučenje: Pojavili se novi dokazi

Tužioci razmatraju "nove tragove i dodatne dokaze" protiv Merilina Mensona, kojeg je desetak žena optužilo za seksualno zlostavljanje, silovanje i mučenje.

Izvor: B92.net

Merilina Mensona žene optužile za silovanje i mučenje: Pojavili se novi dokazi
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Podeli:

Hevi metal umetnik negira sve optužbe, ali je prošle godine rešio sudske sporove sa dve žene, uključujući glumicu iz serije "Igra prestola" Esme Bjanko.

Šerifov odsek okruga Los Anđeles istraživao je Mensona 19 meseci pre nego što je 2022. godine predao dokaze tužiocima.

Okružni tužilac okruga Los Anđeles, Džordž Gaskon, rekao je da njegova kancelarija pregleda nove dokaze pre nego što uskoro donese odluku o podizanju optužnice protiv Mensona.

Gaskon je rekao: "Novi dokazi su se pojavili u poslednjih nekoliko nedelja, što se dodaje već opsežnom dosijeu koji je LASD dostavio našoj kancelariji. Naša je odgovornost da osiguramo da imamo kompletnu sliku dostupnih dokaza pre nego što donesemo odluku o podizanju optužnice."

"Viši članovi osoblja sastali su se sa žrtvama, a naši tužioci nastavljaju da budu u kontaktu sa žrtvama i njihovim predstavnicima tokom ovog procesa", dodao je.

Neke od navodnih žrtava su zatražile sastanak sa Gaskonom kako bi razgovarale o slučaju, ali on je rekao da bi to bilo neprimereno dok je istraga još u toku.

On će se umesto toga sastati sa njima nakon što donese odluku o optužnici.

Podsećamo, policija je 2021. godine pretresla Mensonov dom u Zapadnom Holivudu nakon što su započeli istragu o seksualnim zločinima ranije te godine, kada su se pojavile prve optužbe.

Tužba Bjanko je optužila Mensona, pravog imena Brajan Vorner, za seksualni napad, seksualnu bateriju i trgovinu ljudima, dok su bili u vezi 2011. godine.

Ona je tvrdila da ju je držao zaključanu u spavaćoj sobi svog stana u Zapadnom Holivudu kako bi je sprečio da pobegne, i da joj nije dozvoljavao da jede ili spava bez njegove dozvole.

Bjanko je u svojoj tužbi podnetoj u aprilu 2021. godine navela da ju je Menson često verbalno zlostavljao, uskraćivao joj san i hranu, grizao je, sekao i elektrošokirao bez njenog pristanka, i silovao tokom njihove dvogodišnje veze.

Menson je negirao optužbe, nazivajući ih "iskrivljenim pričama koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću", ali je na kraju rešio slučaj.

Prošle godine je rešio još jedan slučaj sa neimenovanom ženom koja je tvrdila da ju je oralno i vaginalno silovao.

Ona je u tužbi tvrdila da se zlostavljanje dogodilo 2011. godine, a Menson joj je takođe uskraćivao hranu, san i osećaj sigurnosti, navodi Dejli Mejl.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: