Aktuelno 4

11.10.2024.

13:58

Još 40 žena prijavilo da ih je Al Fajed silovao i seksualno zlostavljao

Britanska policija saopštila je da je još 40 žena prijavilo da ih je preminuli vlasnik robne kuće "Harods"- Mohamed Al Fajed zlostavljao.

Izvor: Tanjug

Još 40 žena prijavilo da ih je Al Fajed silovao i seksualno zlostavljao
Profimedia

Podeli:

One su podnele prijave nakon što ga je već prethodno 65 žena u dokumentarnom filmu BBC-ja optužilo za seksualno zlostavljanje i silovanje.

Najnovije optužbe obuhvataju prestupe koji uključuju seksualno uznemiravanje i silovanje između 1979. i 2013. godine, saopštila je danas londonska policija, prenosi Rojters.

Britanska policija je u septembru pozvala sve osobe koje bi imale optužbe protiv Al Fajeda da se jave i saopštila da će pokrenuti krivično gonjenje protiv drugih osumnjičenih ljudi.

Možda vas zanima

"Otkako je dokumentarac emitovan i posle nedavnog poziva koji smo uputili, detektivi su primili više informacija, većinom povezanih sa aktivnostima Mohameda Al Fajeda, ali se neke odnose i na postupke drugih ljudi", rekao je Stiven Klejman, načelnik specijalnog odeljenja za kriminal Metropolitenske policije u Londonu.

Žene su se javile nakon emitovanja dokumentarnog filma "Al Fajed: Predator u Harodsu", a u svojim prijavama nagoveštavaju da je Al Fajed, koji je umro prošle godine, koristio širi spektar taktika zlostavljanja i da je takođe ciljao na žene zaposlene van njegovog preduzeća.

Možda vas zanima

Od 65 žena koje su kontaktirale BBC kako bi prijavile zlostavljanje, njih 37 je navelo da su radile u "Harodsu".

U najranijoj optužbi za zlostavljanje koju je BBC registrovao, jedna žena je kazala da ju je Al Fajed napao u Dubaiju 1977. godine, osam godina pre nego što mu je kupovina robne kuće "Harods" u Londonu pomogla da postane poznato ime u Velikoj Britaniji.

BBC je razgovarao i sa ženama koje nisu bile zaposlene kod Al Fajeda, a koje tvrde da im je on prišao i da ih je napao, među kojima su žene koje su radile u cvećari, šminkerke i druge.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: