Aktuelno 0

10.10.2024.

15:17

Još 65 žena tvrdi da ih je Mohamed Al-Fajed silovao u "Harodsu"

Još 65 žena kontaktiralo je BBC navodeći da ih je preminuli milijarder Mohamed Al-Fajed zlostavljao, a te prijave uključuju nove detalje o seksualnom uznemiravanju, seksualnom napadu i silovanju.

Izvor: Tanjug

Još 65 žena tvrdi da ih je Mohamed Al-Fajed silovao u "Harodsu"
Profimedia

Podeli:

Žene su se javile nakon emitovanja dokumentarnog filma "Al Fajed: Predator u Harodsu", a u svojim prijavama žene sugerišu da je Al Fajed, koji je umro prošle godine, koristio širi spektar taktika zlostavljanja i da je takođe ciljao na žene zaposlene van njegovog preduzeća.

Nekoliko žena koje je intervjuisao BBC je navelo da ih je Al Fajed pod lažnim izgovorom regrutovao za svoje kućno osoblje, a da ih je zatim seksualno iskorišćavao, što se dešavalo i u njegovoj vili u Okstedu.

U najranijoj optužbi za zlostavljanje koju je BBC registrovao, jedna žena je kazala da ju je Al Fajed napao u Dubaiju 1977. godine, osam godina pre nego što mu je kupovina robne kuće "Harods" u Londonu pomogla da postane poznato ime u Velikoj Britaniji.

Ona je opisala da je Al Fajed lično uhodio i pretio joj, a žene koje su radile u "Harodsu" su navele da je kasnije sprovodio slične taktike zastrašivanja preko svog tima osoblja obezbeđenja.

Od 65 žena koje su kontaktirale BBC da bi prijavile zlostavljanje, njih 37 je navelo da su radile u "Harodsu".

U odgovoru na pitanja BBC-a, iz "Harodsa" je saopšteno da im se od emitovanja dokumentarca, do sada više od 200 pojedinaca obratilo i da su u procesu namirenja potraživanja direktno sa firmom.

BBC je razgovarao i sa ženama koje nisu bile zaposlene kod Al Fajeda, a koje kažu da im je on prišao i da ih je napao, među kojima su zaposlene u cvećari, šminkerke i druge.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: