Aktuelno 2

10.10.2024.

11:15

Slavni skupljaju pomoć za žrtve uragana "Milton": Tejlor Svift dala 5 miliona dolara FOTO

Najbogatija muzičarka na svetu, pevačica Tejlor Svift donirala je pet miliona dolara za pomoć onima koji su pogođeni uraganima "Helen" i "Milton", naveli su iz organizacije "Feeding America".

Izvor: B92.net/Sky News

Slavni skupljaju pomoć za žrtve uragana "Milton": Tejlor Svift dala 5 miliona dolara FOTO
Profimedia

Podeli:

Zvaničnici neprofitne organizacije "Feeding America", jedne od najvećih za pomoć u katastrofama u SAD, saopštili su da je Tejlor Svift donirala pet miliona dolara za žrtve uragana "Helen" i "Milton".

"Ovaj doprinos će pomoći zajednicama da se obnove i oporave, obezbede neophodnu hranu, čistu vodu i zalihe za ljude pogođene ovim razornim olujama", rekla je izvršna direktorka Feeding America Kler Babinek-Fontenot, a preneo Sky News.

Najbogatija muzičarka na svetu, sa prijavljenim bogatstvom od 1,6 milijardi dolara nije jedina koja je donirala novac žrtvama uragana.

I kantri umetnik Morgan Valen donirao je pozamašnu svotu - 500.000 dolara. On je novac uplatio na račun američkog Crvenog krsta.

Pomoć za žrtve uragana koji su pogodili Ameriku, dala je i slavna Doli Parton. Ona je donirala milion dolara neprofitnoj organizaciji iz Tenesija, Fondaciji Mountain Vais.

Inače, Nacionalni centar za uragane sa sedištem u Majamiju, izmerio je maksimalnu brzinu vetra od 205 kilometara na sat tokom uragana "Milton" na Floridi.

Za sada se oglo čuti da je više osoba izgubilo život, a više od dva miliona domaćinstava ostalo je bez struje.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: