Aktuelno 0

10.10.2024.

8:56

Jednonogi poručnik Den s Floride sve koji su bežali od uragana Milton nazvao ovcama VIDEO

Zvezda društvenih mreža Džozef Malinovski sa Floride, poznat kao Morski Džo i poručnik Den, ostao je na svom brodu da "poput Noja" čeka uragan, uz tvrdnju da mu je Bog rekao da to uradi.

Izvor: b92.net/Daily mail

Jednonogi poručnik Den s Floride sve koji su bežali od uragana Milton nazvao ovcama VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Setite se Nojeve barke, ovde sam najsigurniji", rekao je Malinovski, koji je zvezda društenih mreža, a preneo je Daily Mail.
 

Uragan Milton je u okrugu Sent Lusi na atlantskoj obali Floride već odneo nekoliko života,  uništeno je oko 100 kuća, a više od dva miliona objekata - privatnih kuća i kompanija sada je bez struje širom, preneo je BBC.

Danima su vlasti apelovala ne stanovnike da se evakuišu, uz upozorenje da "beže ili ih, u protivnom, čeka sigurna smrt".

Ali, uprkos molbama i naredbama, neki ljudi su ostali u svojim domovima, a jedan od njih je Malinovski, koga znaju i kao jednonogog Džoa.

Džo je izgubio nogu u saobraćajnom udesu kada je imao 16 godina. U bolnici su mu amputirali potkoljenicu, zbog čega je dobio nadimak, a zbog lika iz filma "Forest Gamp", poručnika Dena koji je ostao bez obe noge u Vijtnamskom ratu, Malinovskog su prozvali poručnik Den.

Ovaj poručnik Den živi na brodu u luci Tampa Bej i tu su ga i pronašli novinari dan uoči najavljenog i do sada najjačeg uragana.


"Najsigurnije mesto na kojem možete da se nađete tokom poplave je brod. To smo naučili sa Nojem. Svi koji su ostali na kopnu su se utopili, a Noj i životinje su preživeli", rekao im je poručnik Den i dodao da nije nimalo zabrinut.

"Ovo je ništa u u poređenju sa onim što sam prošao u životu. Ovo me ne plaši. Ovo čak nije ni manja neprijatnost jer ćemo samo da pokisnemo, a ja sam u čamcu koji pluta"

Džo, urpkos spoznaji da će vetar nositi sve, veruje u snagu svog sidra.

"Moje sidro je vezano za dok, ne idem nigde. Sve će biti dobro", izjavio je samouvereno i poručio:

"Svi ste vi roboti, svi ste ovce. Samo sledite mase. Ja sam crna ovca, ja ću da radim ono za šta mislim da je ispravno".

Snimak razgovora s poručnikom Denom, u kojem objašnjava da mu je "Bog rekao da dođe na brod" kruži internetom.

Koliko je samouveren, ilustruje i podatak da je odbio prsluk za spasavanje.

"Ako bude potrebno, plivaću u krugovima", objasnio je.

Njegov stav se dopao mnogima, jedni su mu ponudili da mu plate sobu u motelu ili sklonište u drugim saveznim državama, ali on je odbio.

Pokrenuta je akcija GoFundMe kako bi se Malinovskom kupio novi brod, a dosad je prikupljeno oko 19.000 dolara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: