Aktuelno 2

09.10.2024.

21:56

Ćerka Elvisa Prislija je dva meseca čuvala telo mrtvog sina kod kuće: Otkriveni potresni detalji

Posthumni memoari Lise Mari Prisli otkrivaju potresne detalje o tome kako se zvezda nosila sa gubitkom svog sina, Benjamina Kijoa.

Izvor: B92.net

Ćerka Elvisa Prislija je dva meseca čuvala telo mrtvog sina kod kuće: Otkriveni potresni detalji
EPA-EFE/LANCE MURPHEY

Podeli:

U knjizi "From Here to the Great Unknown", Lisa Mari piše da je nakon što je Benjamin, koga je porodica zvala Ben Ben, izvršio samoubistvo sa 27 godina 2020. godine, odlučila da njegovo telo drži na suvom ledu dva meseca u posebnoj sobi u njihovoj kući u Los Anđelesu.

"U Kaliforniji ne postoji zakon koji nalaže da neko mora odmah da se sahrani," piše Lisa Mari.

Lisina ćerka, Rajli Kijo, Benjaminova sestra, piše da je njenoj majci bilo "zaista važno" da ima dovoljno vremena da se oprosti od njega, na isti način kako je to učinila sa svojim ocem Elvisom Preslijem, koji je preminuo 1977. godine kada je imala devet godina.

Kako bi unela Benjaminovo telo u kuću, Lisa Mari piše da je zatražila pomoć saosećajnog vlasnika pogrebnog preduzeća.

"Imati mog oca u kući nakon njegove smrti je bilo od velike pomoći jer sam mogla da provodim vreme s njim i razgovarati s njim," piše Lisa Mari.

Lisa Mari objašnjava da su morali da održavaju sobu sa Benjaminovim telom na 13 stepeni Celzijusa. Odluka o tome gde da ga sahrani – na Havajima ili u Grejslendu – je bila teška.

"Zato je to toliko dugo trajalo," piše ona.

"Navikla sam se na njega, brinula o njemu i čuvala ga tu. Mislim da bi to uplašilo bilo koga drugog, ali ne i mene."

"Imala sam sreću što sam mogla još neko vreme da budem njegova majka, malo duže, dok ne postanem spremna da ga sahranim," dodaje.

U jednom trenutku, Rajli piše, ona i njena majka su odlučile da urade tetovaže u Benjaminovu čast. Benjamin je imao istetovirano Rajlino ime na ključnoj kosti, a Lisino na ruci, pa su njih dve odlučile da istetoviraju njegovo ime na istim mestima na svom telu.

Kako bi tetovaža bila savršena, Lisa Mari je pozvala tatu majstora u sobu sa Benjaminovim telom kako bi video njegove tetovaže izbliza.

"Imala sam krajnje apsurdan život, ali ovaj trenutak je među pet najapsurdnijih," piše Rajli.

Nedugo nakon što su uradile tetovaže, Rajli je pisala: "Svi smo osetili da moj brat ne želi više da njegovo telo bude u toj kući. 'Ljudi,' kao da nam je govorio, 'ovo postaje čudno.' Čak je i moja mama rekla da oseća kako joj govori: 'Ovo je ludo, mama, šta radiš?'"

Porodica je potom održala Benjaminovu sahranu u Malibuu. Lisa Mari je na kraju odlučila da ga sahrani na Grejslendu, pored svog dede Elvisa.

U njegov kovčeg, Rajli je stavila par svojih žutih "Najki" patika koje je Benjamin voleo.

Tri godine nakon Benjaminove smrti, Lisa Mari je preminula u 54. godini od komplikacija sa crevima, dugoročne posledice barijatrijske operacije.

Mesec dana pre smrti, Rajli je obećala majci da će joj pomoći da završi memoare, i sada je ispunila to obećanje.

"Zato što je moja majka bila Elvisova ćerka, stalno se o njoj govorilo, raspravljalo i analiziralo," Rajli je rekla za People u ekskluzivnom intervjuu putem mejla.

"Ono što je želela da postigne svojim memoarima, a što se nadam da sam postigla završavajući ih umesto nje, jeste da ode dublje od magazinskih naslova i prikaže njenu suštinu. Da je predstavi kao trodimenzionalno ljudsko biće: najbolju majku, divlje dete, vatrenu prijateljicu, potcenjenu umetnicu, iskrenu, duhovitu, traumatizovanu, radosnu, u žalosti – sve ono što je bila tokom svog izvanrednog života. Želim da dam glas svojoj majci na način koji joj je izmakao dok je bila živa", rekal je Rajili za People.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: