Aktuelno 8

09.10.2024.

10:33

Poznati lekar ostavio ženu zbog njega: "Naš greh je što smo dvojica muškaraca koji se vole" VIDEO

Priča o ljubavi poznatog hrvatskog doktora Aleksandra Kibela (39) i njegovog devet godina mlađeg muža Ivana, ponovo podelila javnost u regionu.

Izvor: b92.net/Slobodna Dalmacija

Poznati lekar ostavio ženu zbog njega: "Naš greh je što smo dvojica muškaraca koji se vole" VIDEO
oneinchpunch/Shutterstock

Podeli:

Kardiolog Aleksandar Kibel i njegov suprug Ivan Ptičar Kibel iz Tenja podelili su svoju ljubavnu priču, a Kibel je, u međuvremenu, objavio knjigu "Imati muda" u kojoj je opisao kako je izgledalo kada je shvatio da je gej i to u kasnijoj dobi.
 

" Upoznao sam ga onako neobavezno, na radnom jestu. Tu se dogodila ta neka prvobitna komunikacija. Pre toga nisam imao gej iskustava, ili to nisam osvestio jer su me i žene isto privlačile. Možda je u toj prvoj fazi to meni bilo pomalo sve skeri, ali kad smo, iz radoznalosti, odlučili da se poljubimo kako bih procenio da li mi se to sviđa, dopalo mi se. Ostalo je istorija", počeo je svoju ispovest lekar, koji je u tom trenutku bio srećno oženjen muškarac i imao četvorgodišnju ćerkicu.

"Moja ćerka je tada imala 4 godine, bila je jako mala. Bilo kakav razvod je izazovan i težak za dete. Da je bilo teško, bilo je, doživeli smo talase napada u u našem konzervativnom društvu", naveo je doktor, koji se u međuvremenu i oženio svojim dečkom, pa dodao:

"Naš greh je što smo dva muškaraca koji se vole. Kome smo mi naneli štetu? Nikome. Vidi se da postoji još jako puno mržnje, bilo je dece koja su nas gađala kamenjem, bacali su nam petarde na prozor... Ljubav je dobra, ne sme nikad da bude stida zato što ntko nekoga voli".


Iako je priča o dr Aleksandru i Ivanu u medije stigla pre nekoliko godina, ponovo je u žiži zbog nedavnog emitovanja video priloga o njima u jednoj hrvatskoj TV emisiji, gde je gost bila Josipa Lisac.

Taj prilog je izazvao brojna, podeljena reagovanja na društvenim mrežama. Bilo je onih koji su podržali Aleksandra i Ivana, ali i onih čiji komentari izazivaju oštru osudu, prenela je Slobodna Dalmacija.

"Ovde je trebalo da bude upozorenje gore u uglu da se ograniči broj godina gledaocima, uz napomenu da se prikazuje nastran i neprirodan sadržaj", bio je jedan od komentara.

"Živimo u društvu gde svi normalni ljudi dobiju prefiks staromodni, a svi nenormalni, čudni i oni sa dijagnozom su moderni i in", glasio je drugi.

"Lično nemam ništa protiv ovih ljudi. Samo mislim da ne bi trebalo sa ovakvim pričama zarađivati javni prostor"; "Nemam ni ja ništa protiv dok ne izlaze s pričom iz svoja četiri zida. Ali, čemu ovo? Zanima me da li je kardiolog gostovao i iznosio svoju priču dok je bio u braku sa ženom?", pitali su mnogi iz celog regiona.

"Baš zbog ružnih komentara su ovakve priče važne. Hvala sugovornicima na otvorenosti u zatucanoj Hrvatskoj", napisala je jedna gledateljka, dok je jedan gledalac dodao:"Ljubav je divna u svakom obliku dok je obostrana. Nista drugo nije bitno, ne sudite ni o kome na osnovu boje kože, seksualne orijentacije, nacionalnosti".

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: