Aktuelno 0

08.10.2024.

11:58

Srpska sela pravi su "info-biro": Tračevi se ne prodaju, dele ih za džabe FOTO/ANKETA

Žena iz Kolumbije stekla je bogatstvo na neverovatan način. Prodavala je tračeve i za to je, kako prenose svetski mediji, imala tarifu, 5.000 dolara za obične i čak 10.000 dolara za one "sočne".

Izvor: RINA

Srpska sela pravi su "info-biro":  Tračevi se ne prodaju, dele ih za džabe FOTO/ANKETA
RINA

Podeli:

Ipak, u Srbiji se ove informacije još uvek dele džabe, i to najviše na ženskim seoskim okupljanjima.

Novo doba donelo je nove tehnologije, ali kako kažu sagovornice za Regionalnu informativnu novinsku agenciju RINA, ništa ne može da zameni dobru trač partiju.

RINA

"Pa to su uvek te lokalne teme, u žiži interesovanja je najčešće ljubavni život. Nismo razmišljale da naplaćujemo, ali kad vidimo kako može dobro da se zaradi, razmislićemo još jednom. Naravno šalimo se", kažu uz osmeh žene iz sela Žaočani kod Čačka za agenciju RINA.

Šta je ko obukao, kako se ponašao, sa kim je došao a sa kim otšao mahom su omiljene teme na tračarenjima.

Ipak, žene sve te informacije uzimaju sa rezervom jer kao što obično biva svako malo pridoda u svojim pričama, pa se neretko od komarca napravi magarac.

RINA

"Imamo i mi našu radio Milevu, za koju znate da, ukoliko vam je to potrebno, da će infromaciju u selu proširiti za dva minuta. Ipak, sada je to donekle prevaziđeno, jer moderne tehnologije su uzele primat i kad je tračarenje na selu u pitanju, pa se informacije preko Viber grupa šire brzinom svetlosti", dodaju naše sagovornice.

RINA

Bilo kako bilo, dobri tračevi su uvek bili na ceni, ipak za razliku od žene sa početka priče, naše dame to ne naplaćuju, već njima počaste komšije i prijatelje, ali pre svega ljude od poverenja.

loader

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: