Aktuelno 0

07.10.2024.

15:50

Obeležen početak treće generacije "Škole kuvanja u SC "Beograd"

Ustanova Studentski centar "Beograd" tradicionalno je obeležila početak, treće po redu, Škole kuvanja, uz prisustvo ministarke prosvete, prof. dr Slavice Đukić Dejanović.

Izvor: B92.net

Obeležen početak treće generacije "Škole kuvanja u SC "Beograd"
Andrija Lazić

Podeli:

Treća generacija polaznika Škole kuvanja biće u prilici da stekne dragocena znanja i veštine u kulinarstvu, profesiji koja je sve traženija u našoj zemlji.

Direktor Ustanove Studentski centar „Beograd“ Goran Minić, istakao je važnost ovog programa, koji je primer dualnog obrazovanja u praksi, a koji pruža priliku za razvoj i usavršavanje svim budućim kuvarima.

"U našim studentskim restoranima svakodnevno se hrani od 20 do 25 hiljada studenata, a potražnja za kuvarima sve je veća, kako kod nas, tako i širom Beograda i Srbije. Želeli smo da ovaj izazov rešimo prvenstveno u okviru naše Ustanove, ali i da doprinesemo poboljšanju kvaliteta na tržištu rada. Tako je nastala ideja o obuci koja će našim polaznicima pružiti sveobuhvatno znanje i praktične veštine u kulinarstvu. Obuka traje devet meseci i potpuno je besplatna za sve polaznike, a podrazumeva teorijski i praktični deo sa čak 928 časova", objasnio je direktor Ustanove Goran Minić i čestitao svim polaznicima. 
 

Veliki uspeh polaznicima Škole kuvanja poželela je i ministarka prosvete prof dr. Slavica Đukić Dejanović, koja je poručila da je stalno učenje, nadograđivanje i sticanje novih znanja i veština neophodnost koju donosi savremeno doba.

"Imajući to u vidu i prepoznajući potrebu za kvalitetnim i obučenim kuvarima na tržištu rada, Studentski centar 'Beograd' akreditovao je program besplatne obuke koji obuhvata pripremu, serviranje i dekorisanje jela, u trajanju od devet meseci", rekla je ministarka. Ona je dodala da će se obuka obavljati u svim restoranima Studentskog centra i da će i treća generacija polaznika 'Škole kuvanja' svoja znanja sticati kod iskusnih kuvara.

Ministarka Đukić Dejanović i direktor Studentskog centra uručili su i sertifikate o okončanom kursu polaznicima prethodne generacije "Škole kuvanja", dok je dodeljeno i posebno priznanje kuvaru generacije 2023/24.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: